Липосукция

липосукция

Липосукция

Когато здравословното хранене и регулярната физическа активност не помагат да се премахнат мастните натрупвания по тялото, решението е – липосукция. Тя може да се приложи върху почти всяка част от тялото: бедра, седалище, крака, паласки, гръб, корем, гръден кош, ръце, шия и др., за оформяне на по-слаб и стегнат силует.

По-голяма част от мастната тъкан е локализирана върху мускулите, непосредствено под кожата. Количеството на повърхностна мазнина зависи от  типа на тялото, наследственост и лайфстайл. Процедурата се състои в премахване на излишната мазнина посредством канюла и засмукващо устройство.

Има различни модерни техники за извършване на процедурата, които включват ултразвук и лазер, но най-често използваната е тумесцентната липосукция, при която се използва специален разтвор, подпомагащ изсмукването на мазнината.

Вижте видео за процедурата

Д-р Мартин Генов ще определи кой от посочените варианти е най-подходящ във вашия случай.

Вижте цени

Преди всяка липосукция д-р Мартин Генов маркира с насочващи линии зоните, които имат нужда от корекция.

Операцията се извършва под обща анестезия и след нея пациентката остава за 24 часа под наблюдение в клиниката.

Галерия

Операцията липосукция

Правят се малки разрези в незабележими зони и в естествените гънки на тялото. През тях се вкарва подобната на дебела игла липосукционна канюла и с движения напред-назад се разбива и изсмуква излишната мазнина. Създадените тунели слягат в следващите няколко седмици, създавайки нов контур в третираната зона.


След операцията по липосукция

След процедурата:

– Пациентката остава под наблюдение в клиниката за около 24 часа, като й се предписват обезболяващи.

– Няколко дни почивка и постепенно възвръщане към физическа активност са препоръчителни, за да бъдат избегнати усложнения.

– Отокът, болката и насиняванията преминават в рамките на няколко седмици до месец след операцията.

– Налага се носенето на специално компресивно бельо за около месец Липосукцията е процедура с моментален резултат, но финалният вид става видим в рамките на 4-6 месеца.

Въпреки че мастните клетки са премахнати завинаги това не значи, че останалата мастна тъкан не може да се разрастне отново. С правилна диета и физическа активност резултата от процедурата може да бъде постоянен.

Основен фактор за постигане на отличен резултат както при липосукция, така и при всякакъв тип естетична или реконструктивна хирургия е квалификацията на хирурга, неговите специализации в страната или чужбина, членството му в наши и международни реномирани асоциации.