Уголемяване на устни

хиалурон в устните

Корекции и уголемяване на устни

Обемните и сочни устни са символ на красота, младост и добро здраве. Съществуват много начини за уголемяване на устни, когато те са тънки по рождение или това е вследствие на процеса на стареене.

Инжекциите в устните могат да поддържат естетически красивата им форма с месеци. Импланти и други хирургични процедури могат да постигнат дори по-дълготраен резултат.

Д-р Мартин Генов ще определи кой от посочените варианти е най-подходящ във вашия случай, според естетичните цели, които имате и времевия период на възстановяване. Понякога са препоръчителни две или повече от тези процедури, за да се постигне отличен резултат.

Процедурата по уголемяване на устни трае в зависимост от избрания метод. Тя може бъде извършена както с локална, така и с обща анестезия.

Галерия

За процедурите по уголемяване на устни

Инжекции с мазнина (липофилинг)

При липофилинг се взима мазнина от друга част на тялото чрез липосукция и се инжектира в устните след обработка по специална технология. При този метод обикновено са нужни две до три процедури за постигане на безупречен и постоянен резултат.

Инжекции с филъри (хиалурон в устните)

Друг начин за постигане на плътни устни е чрез филъри, изработени от натурални или синтетични материали. Най-често използваните са тези, базирани на хиалуронова киселина. При тях обикновено една процедура е достатъчна за постигане на желания ефект и той има трайност между 4 и 6 месеца.

Хирургия

– Перманентен метод за уголемяване на устните е посредством разрези във вътрешността на устата и избутване на лигавица навън.

– Иновация е употребата на композитен липофилинг, при който се взима цяла ивица мазнина и дерма от друга част на тялото и с помощта на специален уред се имплантира в устните.

– Друг метод се състои в изрязване на ивица от кожа по линията на червената част на устните и по този начин се увеличава площта им.

-Поставянето на силиконови импланти се извършва чрез малки разрези в ъглите на устата.

– Посредством разрез в основата на носа и изрязване на ивица от кожа може да се скъси и повдигне нагоре горната устна.

– Чрез разрези в двата ъгъла на устните може да се повдигнат и сочещи надолу крайчета на устните.

! Внимание – инжектирането на силикон в устните е несигурен и неприемлив начин за увеличаването им. Тези инжекции не са одобрени от Американската агенция по храните и лекарствата и са забранени за употреба в Европа.

Вижте цените

Основен фактор за постигане на отличен резултат както при уголемяване на устни, така и при всякакъв тип естетична или реконструктивна хирургия е квалификацията на хирурга, неговите специализации в страната или чужбина, членството му в наши и международни реномирани асоциации.

За най-добри естетични резултати е важно да посещавате вашия пластичен хирург в насрочените от него постоперативни консултации.