Блог

 • 01 юли

  Last Minute Offer! Само през юли 20% отстъпка от уголемяване на бюста

  Само през месец юли д-р Генов ще бъде дизайнер на новия ви перфектен бюст с 20% намаление.

  Грабнете вълната и се впуснете в едно вълнуващо приключение на красива промяна.

  Запишете час за консултация или операция още сега.

  By Gergana Rangelova Иновации
 • 15 мар.

  Д-р Генов коментатор в предаването „Мармалад“

  Д-р Генов коментира най-популярните български фитнес инструктори в Инстаграм в предаването „Мармалад“.

 • 12 окт.

  Beauty Night Live с д-р Генов – Въпроси и отговори

  beauty night live

  Д-р Генов ще отговори на въпросите ви, свързани с оперативни и миниинвазивни процедури, в специален Facebook Live. Сега е моментът да се информирате за всичко, което ви вълнува в естетичната хирургия.

  Запазете датата 19 октомври 2020 (понеделник) в 19:00 ч.
  (отбележете се с Going в събитието за нотификация)

  Задайте въпросите си към д-р Генов под анонсиращите постове в страницата във Facebook или Instagram, както и по време на лайфа и ще имате възможността да спечелите една от трите награди:

  • 15% отстъпка от операция по избор*
  • две безплатни консултации с 3D визуализации

  Очакваме въпросите ви!

  *Отстъпката е еднократна и е валидна за всички оперативни процедури, не важи за миниинвазивните терапии. Наградените могат да се възползват от нея и от безплатните консултации до края на 2020 година, след предварително записан час.
  Победителите ще бъдат изтеглени на случаен принцип от всички, задали въпросите си и ще бъдат обявени на 20.10.20
  Ще се свържем с всеки един от тях с лично съобщение.
  **Лайфът ще продължи не повече от час, а приоритет ще имат въпросите, зададени предварително в постовете във Facebook и Instagram.

 • 05 окт.

  Октомври – Световен месец за борба с рак на гърдата

  рак на гърдата

  Рак на гърдата – д-р Генов подкрепя превенцията на заболяването.

  Болестта започва развитието си, когато в здравите клетки в тъканите на гърдите се наблюдават промени и безконтролен растеж, които изграждат новообразувания под формата на доброкачествен или злокачествен тумор. Доброкачественият тумор не се разпространява в други части на тялото, въпреки че може да нараства, докато злокачественият (който наричаме рак на гърдата) може да метастазира в лимфните възли, костите, дробовете, дори в мозъка.

  Най-честите рискови фактори при рак на гърдата са:

  1. Фамилна анамнеза
  2. Преболедуван в миналото рак на гърдата
  3. Генетично предразположение
  4. Възраст
  5. Наднормено тегло

  Те повишават опасността, но в никакъв случай не са сигурен признак, че ще се разболеете от карцином на млечната жлеза.

  За да сведете риска за появата на рак на гърдата до минимум най-важна е превенцията.

  Тя започва с добра информираност по темата, особено когато има наличие на предразположение. Важно е да си правите редовни прегледи, като следите са всякакви промени в структурата на гърдите си. Освен тях не забравяйте за срещите с мамолог за профилактика, както и мамографиите.

  Здравословните навици не само са полезни за тялото ви, но и са основна стъпка в превенцията. Затова:
  • Избирайте алкални храни, не пропускайте дозата си плодове и зеленчуци за деня
  • Водете активен начин на живот
  • Поддържайте нормално телесно тегло
  • Редуцирайте стреса

  Ако лекарят ви има съмнения за заболяване, след напипване на твърдо образувание и взимайки предвид вашите оплаквания и здравословно състояние, той ще назначи различни изследвания, с които да даде точна диагноза.

  Те могат да включат:

  1. Диагностична мамография
  2. Ехография
  3. Ядреномагнитен резонанс
  4. Кръвни тестове
  5. Геномни тестове
  6. Биопсия

  Лечението е различно в зависимост от стадия, в който се намирате, като възможностите са персонализирани, спрямо всеки един случай.

  Жените, страдащи от онкологичното заболяване трябва да знаят, че имат опции.

  Реконструкцията на гърдата не е суета, а е част от процеса на възстановяване и оздравяване и всяка дама, трябва да бъде запозната с възможностите пред нея.
  Пациентките често споделят, че операцията е променила живота им и ги е накарала отново да повярват в себе си.
  Д-р Генов в екип с онкохирурзи извършва реконструкция след претърпяна пълна или частична мастектомия, премахване на аденом, друг вид травма или вродено състояние.
  Повече можете да научите тук.

 • 19 февр.

  Миниинвазивно ремоделиране на кожата с J-Plasma Renuvion

  J-Plasma

  J-Plasma – контуриране и реструктуриране на кожата на тялото и лицето

  Притеснява ли ви отпуснатата кожа в областта на корема, бедрата или шията? Бързо, лесно и ефективно решение дава Renuvion с J-Plasma.

  J-Plasma без съмнение е една от най-вълнуващите иновации в енергийните технологии през последните 20 години. С нейна помощ пластичният хирург извършва неоперативно моделиране на тъканите, без големи разрези и без болничен престой. Процедурата  е изключително ефективна и безопасна, като с нея се стяга кожата на тялото и шията.

  Плазмената технология се състои от комбинация между уникалните качества на студената хелиева плазма с контролирана радиочестотна енергия. Синергията между двете позволява ненадмината прецизност с минимален термо ефект за заобикалящите тъкани.

  Какво представлява процедурата?

  Пластичният хирург употребява балансирана комбинация между хелиев газ и радиочестотна енергия в зони, в които се наблюдава отпускане. Съчетанието от двете създава плазма, която може да бъде приложена под и над кожата, в зависимост от нуждите на пациента.

  Плазма енергията генерира топлина, която  свива кожата, а хелият охлажда обработваното място. По този начин тъканите под кожата се редуцират и стягат.

  J-Plasma е алтернатива на лазерните терапии, като използва енергия, произведена от йонизиран газ, вместо от светлина. Вследствие на това дава драматични резултати, които настъпват по-бързо от тези с лазер (само с една процедура!), а възстановителният период е по-кратък. Другото преимущество пред лазера е, че J-Plasma e доказано по-щадяща, благодарение на това, че не използва свръхтоплина. Така кожата не може да се изгори или нарани.

  Кои зони могат да се третират?

  J-Plasma е приложима в зоните на корема, бедрата, ръцете, коленете, шията, гърба и гърдите – за стягане на отпусната кожа.

  Плазмата се вкарва чрез миниатюрни разрези подкожно, като може да се използва самостоятелно или в комбинация с липосукция за впечатляващ ефект.

  Кога е видим резултатът?

  Незабавно ще забележите подобрението на кожата си, а крайният ефект настъпва от 3 до 6 месеца след процедурата. Той ще продължи да се разгръща с времето и резултатите ще стават все по-добри. Доставената енергия в кожата стимулира естественото производство на колаген, което гарантира продължително изглаждане и стягане в областта на приложение. Още повече ще изглеждате напълно естествено и елегантно.

  Колко дълъг е възстановителният период?

  Процедурата е минимално инвазивна и се извършва под обща анестезия. Когато сте в добро здравословно състояние, очаквайте лека болка и неразположение. Не е необходимо да оставате под наблюдение в клиниката и можете да се върнете на работа още на следващия ден. Д-р Генов ще ви изпише леки обезболяващи, с които по-комфортно ще извършвате ежедневните си задачи.

  А най-важното е, че няма да имате никакви видими белези.

   

 • 23 ян.

  Как да се грижите за новия си силиконов бюст?

  силиконов бюст

  снимка: Ipomia

  Най-важните съвети, които ще получите за постоперативния период.

  Честито! Вече сте се сдобили с мечтаните форми и влизате във възстановителната фаза. Със сигурност сте разбрали, че трябва да полагате специални грижи за новия си силиконов бюст. Това е необходимо, за да запазите перфектния резултат от операцията и да се върнете по-бързо към ежедневието си.

  На първо място е важно да спазвате насоките, които д-р Генов ви е дал. Те са съобразени с вашата операция и са конкретно за вас. Всички ние сме различни и всяка интервенция протича индивидуално, като се повлиява от разнообразни фактори. Затова пластичният ви хирург трябва да е основният източник на информация и ефективната ви комуникация с него би ви спестила доста главоболия.

  И все пак има основни напътствия, които всички пациенти със силиконов бюст трябва да следват. Да, детайлите са важни, а понякога в цялата еуфория покрай операцията ви можете да забравите и да пропуснете някой от тях. Не се безпокойте. Ще ви ги разкрием по-долу.

  Следоперативни грижи за жени със силиконов бюст

  • Почивка:

  Съвсем нормално е умората да си каже думата в първите няколко дни. Просто се отпуснете и се отдайте на почивка, като оставите да бъдете поглезени и обгрижени от близките си. Пригответе си удобна възглавница, вода и други течности, които да са ви под ръка. Не, чашата вино не е позволена, поне до края на първата седмица, както и всякакъв друг алкохол. В реда на нещата е да имате температура между 37 – 37,5 градуса, но не е задължително. Операцията стресира организма ви и той отговаря. Важно е да запомните, че не трябва да приемате Аспирин или производните му. Възможно е да имате световъртеж, гадене или подуване на стомаха – това са временни симптоми, следствие от анестезията. Не се паникьосвайте, всички те ще отминат преди да сте разбрали. Има пациентки, които не се оплакват от нито един от тях, а повечето се връщат към ежедневието си до седмица.

  • Обезболяващи:

  „А болката,“ ще попитате. Тя може да се сравни със силна мускулна треска. Когато имплантите за вашия нов силиконов бюст са съобразени и избрани спрямо анатомията ви можете да бъдете сигурни, че тя ще бъде по-скоро като притискане. Ще премине от ден до две седмици. Нищо страшно. Д-р Генов ви е предписал аналгетици, които обаче не са задължителни, ако не ви боли, просто не ги пиете.

  Нормално е да имате намалена чувствителност на гърдите и зърната, тя преминава с времето.

  • Оток и синини:

  Да, за съжаление те са неизбежни. Но можете да ги редуцирате като приемате хомеопатия. Arnica 30CH, 3 пъти на ден по 3 гранули в продължение на 1-2 седмици. Започнете я  непосредствено след операцията.

  Отокът и синините ще отшумят в рамките на три седмици до месец.

  За да ускорите процеса д-р Генов препоръчва следоперативната рехабилитация, която можете да посещавате в клиниката. Тя представлява специален режим от упражнения, създаден специално за вас. Тялото ви ще бъде раздвижвано постепенно до достигане на пълния обем на движения в раменните стави до седмия ден след операцията. Първата процедура е комплимент от клиниката.

  • Сън:

  Сигурно ще ви се стори като истинско предизвикателство, но не бива да спите по корем приблизително месец след като уголемите бюста си. Но това не е никак лош навик, който можете да изградите.

  • Душ:

  Ура! Можете да се къпете 24 часа след операцията. Взимайте кратки душове, като струята трябва да бъде насочена към гърба ви. Лепенките, с които са покрити разрезите са водоустойчиви, но все пак не ги трийте и не слагайте козметика върху тях.

  Вани, басейни, джакузита, сауна и парна баня можете да използвате след месец. Това се отнася и за влизането в морето, а ако искате да плувате, то предвидете поне месец и половина преди почивката си за операцията.

  • Масажи:

  За да могат имплантите ви да заемат по-бързо крайната си позиция, мускулът да се отпусне и бюстът ви да придобие завършен вид д-р Генов препоръчва специални масажи.

  Те ще засилят кръвообращението ви и ще повлияят отока. По този начин ще намалите и възможността от образуване на капсула около тях.

  Можете да ги правите и сами както са ви инструктирали в клиниката. Започва се след втората седмица в продължение на две-три седмици. Хубаво е да си отделите по 4-5 мин всяка сутрин и вечер.

  • Белези:

  Разрезите, които д-р Генов прави по време на операцията, за да вкара импланта, са с размер между 2 и 3 cm. С течение на времето те заздравяват и се сливат с гънката под гърдата, ставайки незабележими. Желателно е да ги третирате с крем против белези до 3-тия месец, според указанията, които ви е дал докторът, но най-често всяка сутрин и вечер.

  За да предпазите белезите си от пигментиране не е хубаво да ги излагате на пряка слънчева светлина и солариум в период от 6 до 8 месеца. Винаги използвайте слънцезащитен крем с фактор SPF50, а ако посещавате солариум слагайте лепенки на разрезите.

  • Бельо:

  Избирането на бельо и бански бързо ще се превърне във ваше любимо занимание и ще го правите с удоволствие, защото те ще ви стоят страхотно.

  Има няколко неща, които са от значение, що се отнася до сутиените.

  Първият сутиен, който носите непосредствено след операцията играе съществена роля във възстановяването ви. Той е изработен специално за целта, с подходяща подкрепа, така че имплантите да останат в правилната си позиция и едновременно с това вие да се чувствате комфортно. Необходимо е да го носите през цялото денонощие по време на първия месец, а следващия месец само денем.

  Повече можете да прочете тук, а бельото да закупите от клиниката или от сайта ipomia.eu с кода за 10% отстъпка на д-р Генов MG10.

  • Шофиране:

  Разрешено ви е две седмици да влезете в ролята на принцеса и да изискате личен шофьор. Именно толкова не трябва да шофирате, а след като те изтекат можете да започнете постепенно и то на къси разстояния. Карайте внимателно, с плавни движения, използвайте и двете си ръце.

  • Движение:

  В продължение на месец не бива да вдигате ръце над главата си. А месец и половина е противопоказно да вдигате тежести над 2 кг.

  Големият въпрос са тренировките. Към тях можете да се върнете постепенно след месец и половина. Препоръчително преди това е умереното движение – ходене пеш, пътека, велоергометър, но не и натоварване на гръдните мускули.

  • Контролни прегледи:

  С д-р Генов ще имате няколко срещи след операцията ви. Консултациите с него са на 7-мия и 14-тия ден, както и на 1-вия, 3-тия и 6-тия месец.

  Това е. Нищо сложно сравнено с удоволствието, което ще изпитвате от новата си визия. Радвайте се на новия си силиконов бюст и най-важното – обичайте себе си.

  Винаги когато имате въпроси или колебания можете да се обадите в клиниката или да се свържете с д-р Генов тук.

 • 09 Дек.

  Празничен Giveaway – уголемяване на устни с филър Restylane Kysse

  Спечелете процедура с Restylane Kysse

  Няма да ви питаме дали сте били послушни тази година или не съвсем. Всяка жена заслужава сочни и красиви устни!

  Затова д-р Генов ще подари на една щастливка уголемяване на устни с 1 мл. филър Restylane Kysse.

  Как да се включите?

  1. Последвайте @dr.martingenov в Instagram
  2. Харесайте поста
  3. Кажете ни в коментар кои две ваши приятелки ще са щастливи от такъв подарък

  giveaway устни

  Ще изтеглим победителка на случаен принцип на 16-ти декември 2019 (понеделник), стига тя да е изпълнила всички 3 стъпки.

  Ще я обявим под поста в Instagram и ще се свържем с нея на лично съобщение.

  Щастливката може да възползва от наградата си до края на януари 2020.

  В играта могат да участват лица над 18 години.

  В играта можете да се включите неограничен брой пъти, стига всеки път да отбелязвате различни приятелки.

  Успех!

   

 • 24 окт.

  Beauty Night 2 с д-р Мартин Генов в Pro Art Clinic

  В съботния ритъм на града, в сърцето на Пловдив, изкуството в пластичната хирургия се сля в неизбежна симбиоза с изкуството в дерматологията.

  Д-р Мартин Генов представи своята Beauty Night 2 в клиника Pro Art на д-р Чокоева. Вдъхновяваща среща и пътешествие към безкрайните възможности да преоткрием собствената си красота и да я развием. Защото какво е за една жена красотата, ако не покана за щастие? Д-р Генов провокира присъстващите и ги накара да се замислят над модерните концепции за красиво.

  Темата на тази beauty вечер бе уголемяване на бюста. Но не само като средство за придобиване на по-голям сексапил. По-скоро като способ да се справим с комплекс и проблем. Те могат да бъдат породени от недоразвитие на бюста по време на пубертета, промени в телесното тегло, кърмене, асиметрия или вродени синдроми. Диалогът между д-р Генов и дамите се превърна в ентусиазирана прелюдия към мечти за нови хоризонти и обещание за едно по-красиво бъдеще.

 • 15 окт.

  Beauty Night на д-р Генов в Пловдив

  Здравей, Пловдив!

  Д-р Генов има удоволствието да Ви покани на втората част на Beauty Night.

  Точно една година по-късно, бляскавата beauty вечер се завръща, този път в Града под тепетата!

  Домакини на събитието ще бъдат Pro Art на прекрасната д-р Чокоева.

  На чаша вино д-р Генов ще разкаже за уголемяването на бюста и всички тънкости при операцията. Всеки присъстващ ще има възможността да получи лично отговори на въпросите си. Разбира се, ще има и beauty изненади.

  Очакваме Ви на 19 октомври (събота), 18:00 часа, Pro Art Clinic, ул. Капитан Коста Паница 3, Пловдив.

  Местата за събитието са ограничени.

  За да потвърдите присъствие до 17 октомври моля пишете на имейл: pr@martingenov.com

  На 20 октомври (неделя) д-р Генов ще консултира в клиника Pro Art.

  Можете да заявите вашия час на посочения по-горе имейл.

 • 18 сеп.

  Фактори, определящи качеството и цената на уголемяване на бюста

  уголемяване на бюста цени

  Да погледнем на една важна тема реалистично и в детайли – уголемяване на бюста цени и качество.

  В своята мисия „Красота“, съвременните жени се стремят към идеално тяло, а една от основните стъпки, които предприемат е уголемяване на бюста. В огромния информационен поток, те бързо и лесно могат да се осведомят за различните пластични хирурзи, методите за поставяне на импланти, видовете, както и всякакви други подробности, свързани с операцията. Освен от доказани канали на доктори, това се случва и в различни блогове, а често и от уста на уста.

  Един от водещите въпроси, разбира се, е цената. И до голяма степен тя се превръща във фактор, който наклaня везните към даден доктор или клиника.

  Тук е времето да кажем, че естеството на операцията задължава да бъдете изключително отговорни и образовани и да не си позволите да залагате здравето и външния си вид на карта.

  Разликите в цените за уголемяване на бюста имат обяснение. Не си правете илюзии – не е логично услуга, която изисква пълна отдаденост от страна на пластичния хирург, дългогодишна подготовка и значителна инвестиция на време, средства и усилия, за да се достигне високо ниво на професионализъм, да се предлага евтино. Ниската цена в естетичната медицина може да ви говори единствено за същото качество.

  Фактори, определящи стойността на уголемяването на бюста:

  • Пластичният хирург.

   Пластичен хирург може да се нарече единствено този, който има минимум придобита специалност по „Пластично-възстановителна и естетична хирургия“, независимо дали в България или в чужбина. Освен специалността от съществено значение са специализациите в различни клиники, както и надграждането на знанията с участия в различни курсове и конференции.

   Те могат лесно да бъдат доказани с дипломи и сертификати.

   В резюмето на д-р Генов можете да откриете специализации в едни от най-престижните клиники по пластична и естетична хирургия в Италия, Англия, Швеция и България.

  • Клиниката.

   Къде се извършва операцията. Недопустимо е такъв тип интервенция да не бъде направена в напълно стерилна операционна среда в специализирана клиника, а в кабинет. Вашият комфорт по време на операция и след нея не бива да се подценява. Грижите, които ще положи екипът на доктора в първите най-важни часове, докато се почувствате отново добре, са съществен момент.

  Д-р Генов работи в една от най-елитните клиники в страната, като в цената са включени всички консумативи, болничният престой, както и последващите контролни прегледи.

  • Консултацията.

   Как преминава консултацията, колко време отделя пластичният хирург за нея, как се отнася към вас, отговаря ли на всичките ви въпроси. Дали ви дава възможност да видите, докоснете и разберете разликата между различните импланти, тяхната форма и текстура.

   Разберете – консултация по Viber или в друг вид месинджър може да предхожда първоначалната ви среща с избрания доктор, но в никакъв случай не може да я замени напълно.

   3D моделирането на бъдещия ви бюст е излючително важен момент за пациентката. Коя от вас не би искала да види очаквания резултат?

   По време на консултацията д-р Генов предоставя тази възможност с най-модерната компютърна система с 3D очила – Crisalix.

  • Методът.

   Какъв е методът, който ще използва хирургът. Това не означава единствено къде ще бъде разрезът, откъдето ще бъде поствен имплантът и колко голям ще бъде той.

  Знаете ли, че новото поколение импланти имат разлика в размерите дори само 3 мм, за да могат да бъдат в перфектна хармония с тялото и индивидуалните характеристики на пациентката. Това предполага, че хирургът трябва да има прецизна техника за изчисления.

  Точно такъв е изключително точния метод на Akademikliniken за предоперативно планиране, с който д-р Генов си служи, даващ абсолютно точна позиция на импланта върху гръдния кош и позиция на разреза, така че да попадне в новата гънка на гърдата и да бъде практически незабележим.

  • Белези.

   Тук неминуемо се появява фактора – големина на белега. Не бихте искали той да се вижда, нали? Използването на short-scar техника с дължина на разреза 2,5 – 3,5 см, в зависимост от големината на импланта позволява с течение на времето той максимално да избледнее и да се слее напълното с кожата.

  • Импланти и конци.

   Освен експертизата и прецизната ръка на пластичния хирург, добрият естетичен резултат от операцията е пряко свързан с материалите, които се използват по време и след процедурата.

  На първо място са гръдните импланти, които задължително трябва да бъдат ново поколение, да имат паспорт и гаранция от производителя.

  Д-р Генов работи с имплантите с най-модерна технология и в същото време безапелативни в своята сигурност. Създадени със специална повърхност с нано текстура, която е различна от досега ползваните макротекстури, водещи до редица проблеми в течение на годините. Те съдържат и най-модерния силиконов ергономичен гел, променящ формата си заедно с положението на пациентката.

  На второ място са конците. Обикновено те не идват на ум когато става въпрос за операция, но те играят важна роля.

  На какво бихте се спрели, ако ви се даде право на избор – сваляне на конци или използването на резорбируеми конци без възли, които имат изключителна здравина в съчетание със специалната четири етажна техника за затваряне на разреза?

  • Стерилност.

   По какъв начин се поставят имплантите. Това е от значение, заради риска от инфекция и капсулна контрактура. Кое може да ги намали с над 30%? No-touch техниката! С нея с помощта на силиконов шприц импланта се вкарва в тялото без да бъде докосван от ръцете на хирурга или да има допир с кожата на пациента.

  • Рехабилитация.

   Постоперативната рехабилитация. Вашият лекар ще ви назначи различни масажи и упражнения, които ще ви помогнат да се върнете по-бързо към нормалното си ежедневие.

  Д-р Генов поднася комплимент на своите пациентки в първа безплатна процедура, която се извършва в специален център по рехабилитация на територията на клиниката.

  Добрата информираност преди да се подложите както на операция на гърдите, така и на всяка друга естетична интервенция е основополагаща за добрия резултат. Бъдете разумни, задавайте въпроси, не оставяйте да бъдете подлъгани по „изгодни“ оферти, които най-често ще ви струват много по-солена цена.

  Ако вече знаете кой е вашия д-р Beautiful запишете час за безплатна консултация тук.

1 2 3 4 6