Блог

 • 09 Дек.

  Празничен Giveaway – уголемяване на устни с филър Restylane Kysse

  Спечелете процедура с Restylane Kysse

  Няма да ви питаме дали сте били послушни тази година или не съвсем. Всяка жена заслужава сочни и красиви устни!

  Затова д-р Генов ще подари на една щастливка уголемяване на устни с 1 мл. филър Restylane Kysse.

  Как да се включите?

  1. Последвайте @dr.martingenov в Instagram
  2. Харесайте поста
  3. Кажете ни в коментар кои две ваши приятелки ще са щастливи от такъв подарък

  giveaway устни

  Ще изтеглим победителка на случаен принцип на 16-ти декември 2019 (понеделник), стига тя да е изпълнила всички 3 стъпки.

  Ще я обявим под поста в Instagram и ще се свържем с нея на лично съобщение.

  Щастливката може да възползва от наградата си до края на януари 2020.

  В играта могат да участват лица над 18 години.

  В играта можете да се включите неограничен брой пъти, стига всеки път да отбелязвате различни приятелки.

  Успех!

   

 • 24 окт.

  Beauty Night 2 с д-р Мартин Генов в Pro Art Clinic

  В съботния ритъм на града, в сърцето на Пловдив, изкуството в пластичната хирургия се сля в неизбежна симбиоза с изкуството в дерматологията.

  Д-р Мартин Генов представи своята Beauty Night 2 в клиника Pro Art на д-р Чокоева. Вдъхновяваща среща и пътешествие към безкрайните възможности да преоткрием собствената си красота и да я развием. Защото какво е за една жена красотата, ако не покана за щастие? Д-р Генов провокира присъстващите и ги накара да се замислят над модерните концепции за красиво.

  Темата на тази beauty вечер бе уголемяване на бюста. Но не само като средство за придобиване на по-голям сексапил. По-скоро като способ да се справим с комплекс и проблем. Те могат да бъдат породени от недоразвитие на бюста по време на пубертета, промени в телесното тегло, кърмене, асиметрия или вродени синдроми. Диалогът между д-р Генов и дамите се превърна в ентусиазирана прелюдия към мечти за нови хоризонти и обещание за едно по-красиво бъдеще.

 • 15 окт.

  Beauty Night на д-р Генов в Пловдив

  Здравей, Пловдив!

  Д-р Генов има удоволствието да Ви покани на втората част на Beauty Night.

  Точно една година по-късно, бляскавата beauty вечер се завръща, този път в Града под тепетата!

  Домакини на събитието ще бъдат Pro Art на прекрасната д-р Чокоева.

  На чаша вино д-р Генов ще разкаже за уголемяването на бюста и всички тънкости при операцията. Всеки присъстващ ще има възможността да получи лично отговори на въпросите си. Разбира се, ще има и beauty изненади.

  Очакваме Ви на 19 октомври (събота), 18:00 часа, Pro Art Clinic, ул. Капитан Коста Паница 3, Пловдив.

  Местата за събитието са ограничени.

  За да потвърдите присъствие до 17 октомври моля пишете на имейл: pr@martingenov.com

  На 20 октомври (неделя) д-р Генов ще консултира в клиника Pro Art.

  Можете да заявите вашия час на посочения по-горе имейл.

 • 18 сеп.

  Фактори, определящи качеството и цената на уголемяване на бюста

  уголемяване на бюста цени

  Да погледнем на една важна тема реалистично и в детайли – уголемяване на бюста цени и качество.

  В своята мисия „Красота“, съвременните жени се стремят към идеално тяло, а една от основните стъпки, които предприемат е уголемяване на бюста. В огромния информационен поток, те бързо и лесно могат да се осведомят за различните пластични хирурзи, методите за поставяне на импланти, видовете, както и всякакви други подробности, свързани с операцията. Освен от доказани канали на доктори, това се случва и в различни блогове, а често и от уста на уста.

  Един от водещите въпроси, разбира се, е цената. И до голяма степен тя се превръща във фактор, който наклaня везните към даден доктор или клиника.

  Тук е времето да кажем, че естеството на операцията задължава да бъдете изключително отговорни и образовани и да не си позволите да залагате здравето и външния си вид на карта.

  Разликите в цените за уголемяване на бюста имат обяснение. Не си правете илюзии – не е логично услуга, която изисква пълна отдаденост от страна на пластичния хирург, дългогодишна подготовка и значителна инвестиция на време, средства и усилия, за да се достигне високо ниво на професионализъм, да се предлага евтино. Ниската цена в естетичната медицина може да ви говори единствено за същото качество.

  Фактори, определящи стойността на уголемяването на бюста:

  • Пластичният хирург.

   Пластичен хирург може да се нарече единствено този, който има минимум придобита специалност по „Пластично-възстановителна и естетична хирургия“, независимо дали в България или в чужбина. Освен специалността от съществено значение са специализациите в различни клиники, както и надграждането на знанията с участия в различни курсове и конференции.

   Те могат лесно да бъдат доказани с дипломи и сертификати.

   В резюмето на д-р Генов можете да откриете специализации в едни от най-престижните клиники по пластична и естетична хирургия в Италия, Англия, Швеция и България.

  • Клиниката.

   Къде се извършва операцията. Недопустимо е такъв тип интервенция да не бъде направена в напълно стерилна операционна среда в специализирана клиника, а в кабинет. Вашият комфорт по време на операция и след нея не бива да се подценява. Грижите, които ще положи екипът на доктора в първите най-важни часове, докато се почувствате отново добре, са съществен момент.

  Д-р Генов работи в една от най-елитните клиники в страната, като в цената са включени всички консумативи, болничният престой, както и последващите контролни прегледи.

  • Консултацията.

   Как преминава консултацията, колко време отделя пластичният хирург за нея, как се отнася към вас, отговаря ли на всичките ви въпроси. Дали ви дава възможност да видите, докоснете и разберете разликата между различните импланти, тяхната форма и текстура.

   Разберете – консултация по Viber или в друг вид месинджър може да предхожда първоначалната ви среща с избрания доктор, но в никакъв случай не може да я замени напълно.

   3D моделирането на бъдещия ви бюст е излючително важен момент за пациентката. Коя от вас не би искала да види очаквания резултат?

   По време на консултацията д-р Генов предоставя тази възможност с най-модерната компютърна система с 3D очила – Crisalix.

  • Методът.

   Какъв е методът, който ще използва хирургът. Това не означава единствено къде ще бъде разрезът, откъдето ще бъде поствен имплантът и колко голям ще бъде той.

  Знаете ли, че новото поколение импланти имат разлика в размерите дори само 3 мм, за да могат да бъдат в перфектна хармония с тялото и индивидуалните характеристики на пациентката. Това предполага, че хирургът трябва да има прецизна техника за изчисления.

  Точно такъв е изключително точния метод на Akademikliniken за предоперативно планиране, с който д-р Генов си служи, даващ абсолютно точна позиция на импланта върху гръдния кош и позиция на разреза, така че да попадне в новата гънка на гърдата и да бъде практически незабележим.

  • Белези.

   Тук неминуемо се появява фактора – големина на белега. Не бихте искали той да се вижда, нали? Използването на short-scar техника с дължина на разреза 2,5 – 3,5 см, в зависимост от големината на импланта позволява с течение на времето той максимално да избледнее и да се слее напълното с кожата.

  • Импланти и конци.

   Освен експертизата и прецизната ръка на пластичния хирург, добрият естетичен резултат от операцията е пряко свързан с материалите, които се използват по време и след процедурата.

  На първо място са гръдните импланти, които задължително трябва да бъдат ново поколение, да имат паспорт и гаранция от производителя.

  Д-р Генов работи с имплантите с най-модерна технология и в същото време безапелативни в своята сигурност. Създадени със специална повърхност с нано текстура, която е различна от досега ползваните макротекстури, водещи до редица проблеми в течение на годините. Те съдържат и най-модерния силиконов ергономичен гел, променящ формата си заедно с положението на пациентката.

  На второ място са конците. Обикновено те не идват на ум когато става въпрос за операция, но те играят важна роля.

  На какво бихте се спрели, ако ви се даде право на избор – сваляне на конци или използването на резурбируеми конци без възли, които имат изключителна здравина в съчетание със специалната четири етажна техника за затваряне на разреза?

  • Стерилност.

   По какъв начин се поставят имплантите. Това е от значение, заради риска от инфекция и капсулна контрактура. Кое може да ги намали с над 30%? No-touch техниката! С нея с помощта на силиконов шприц импланта се вкарва в тялото без да бъде докосван от ръцете на хирурга или да има допир с кожата на пациента.

  • Рехабилитация.

   Постоперативната рехабилитация. Вашият лекар ще ви назначи различни масажи и упражнения, които ще ви помогнат да се върнете по-бързо към нормалното си ежедневие.

  Д-р Генов поднася комплимент на своите пациентки в първа безплатна процедура, която се извършва в специален център по рехабилитация на територията на клиниката.

  Добрата информираност преди да се подложите както на операция на гърдите, така и на всяка друга естетична интервенция е основополагаща за добрия резултат. Бъдете разумни, задавайте въпроси, не оставяйте да бъдете подлъгани по „изгодни“ оферти, които най-често ще ви струват много по-солена цена.

  Ако вече знаете кой е вашия д-р Beautiful запишете час за безплатна консултация тук.

 • 03 юли

  Операция на нос – причините, че е подходяща за вас

  операция на нос

  Операция на нос или ринопластика се нарежда сред 5-те най-често практикувани естетични процедури, знаете го, нали? Тогава защо продължавате да бягате от образа, който виждате в огледалото?

  операция на носНосът и вашата индивидуалност

  Носът е едно от първите неща, които другите виждат когато погледнат лицето ви. Той определя лицевата хармония и от него зависят правилните пропорции и цялостното ви излъчване. Всеки, който е роден с далеч от перфектния нос, независимо дали той е голям, крив или с неправилна форма, може да ви сподели как това влияе върху самочувствието и как може да се превърне в неприятен комплекс. Дори най-малките несъвършенства във силуета му могат да причинят притеснение и да се трансформират във фикс идея.

  В ръцете на специалиста, прецизно извършената операция на нос може по елегантен начин да подчертае чертите ви и да придаде мек и изискан вид, истински комплимент за лицето ви. По този начин той вече няма да привлича вниманието към себе си, а ще отстъпи и акцентът ще падне върху очите и устните ви. Тогава ще се получи и естествения баланс между горната трета на лицето (чело, вежди и очи) и долната трета (уста, челюст и брадичка).

  Носът е изключително важен, защото той е в епицентъра на лицето ви. Индивидуалността се крие в съвкупността на характерни черти, а очите, носът и устните са трите основни отличителни белега на лицето.

  Операция на нос – причини

  За ринопластика в кабинета на пластичния хирург могат да ви доведат както козметични, така и медицински причини. Ето някои от тях:

  • Дефекти на носа по рождение:

  – не харесвате формата или големината на носа си. Той е прекалено широк, ужасно тесен, връхчето гледа надолу или е странно дълъг. Винаги сте си мечтали за прав, симетричен, с изразена форма нос и чип връх, за който и Натали Портман би ви завидяла.

  корекция на нос

  – имате прекалено тесни или много широки ноздри.

  – „гърбица“ е дума, която не искате да асоциирате с носа си.

  • Възстановяване на симетрия на лицето. Нека си признаем – колкото и да искаме лицето ни никога не е напълно симетрично. Но освен генетично, изкривяването на носа, което допринася за проблема, може да се дължи и на контузия.

  асиметрия на носа

  • Увереност. За да се чувствате перфектно в кожата си ви е нужно да заобичате себе си. Красивата промяна на основна част от лицето ви ще ви донесе именно това – ново самочувствие и себеусещане.
  • Подобрено дишане – проблемите с дишането са често срещан проблем, свързан с крива преграда, която може да предизвика и хъркане.
  • Имате счупване на носа – деформациите могат да рефлектират не само върху неговия вид, но и върху неговите функции, както и да предизвикват болка. Ринопластиката помага и в трите случая.
  • Ако имате предишна операция, от чиито резултати не сте доволни. Ревизионната ринопластика е по-сложна от първоначалната процедура, най-вече заради съединителната тъкан, която се образува и срастванията.

  Операция на нос носи освен физическа, така и ментална промяна, а резултатите могат да надскочат очакванията ви. Важното е да имате реалистични очаквания.

  Д-р Генов предлага ултразвукова ринопластика, с която костта се моделира фино и с изключителна прецизност с помощта на микровибрации.

  Ако сте готови да претърпите сияйна метаморфоза – запишете час за безплатна консултация с д-р Генов тук.

 • 25 юни

  Тубуларни гърди – какво представляват и какво е лечението им

  тубуларни гърди

  Тубуларни гърди са проблем, за който не се говори често. Много жени дори не знаят, че бюстът им е точно такъв. Но не се чувстват женствени и уверени във външния си вид. Притесняват се носейки бански, бельо, изрязани дрехи, не изпитват комфорт по време на интимност. Намират се за „странни“ или „недоразвити“. Ето какво трябва да знаете за него.

  Гърдите – различни по големина и форма

  Образът на перфектния бюст се настанява в съзнанието ни още от малки. Масмедиите създават идеала за красота, в който той е с великолепен обем, хармонична форма и абсолютно симетричен. И все пак всички знаем, че гърдите могат да бъдат с различен вид и големина. Що се отнася до бюста няма еднозначно определение за „нормален“. Какво се случва обаче когато той не се вписва в модела от списанията и събужда у нас страхове и комплекси?

  Какво представляват туберозните или тубуларни гърди?

   

  тубуларни гърди

  Те са състояние, резултат от вродена малформация на бюста, която може да бъде наблюдавана както при жени, така и при мъже, но причините за него все още не са известни. То става видимо по време на пубертета, когато гърдите се оформят. В почти всички случаи тъканта, която свързва ареолата с останалата част от гърдата спира развитието си, което води до неправилна форма и увиснала визия.

  Типичните характеристики на тубуларни гърди са:

  • увисване
  • уголемени, пухкави и изпъкнали ареоли
  • необичайно широко разстояние между гърдите
  • минимално количество жлезна тъкан
  • по-високо разположена от обичайното гънка под гърдата и къс долен полюс на гърдата
  • тясна основа на гърдата върху гръдната стена
  • наличие на асиметрия (понякога се засяга само едната гърда и може да изглежда различна в сравнение с другата по форма и големина)

  Добрата новина е, че състоянието не е наследствено и ако вие сте с такива гърди няма да ги предадете на дъщеря си. Но понякога жените с тубуларни гърди имат проблеми с кърменето, заради липсата на гръдна тъкан.

  Как да се справим с тубуларни гърди?

  Решение за неприятния дефект има. „Отстраняването“ на проблема и краят на мъчителното тормозене  настъпва по оперативен начин.

  Процедурата се извършва след консултация с пластичен хирург, като промяната на тубуларни гърди е по-сложна в сравнение с обикновеното увеличаване на бюста. Изисква се комплексен подход и специална техника.

  Може да се извърши както на два етапа, така и само с една операция.

  Когато е налично стеснение на гърдите в основата, но ареолите са в относително нормална позиция се извършва специфична процедура за сваляне на гънката под гърдата, следвана от слагане на силиконови импланти. Това е достатъчна корекция.

  В по-тежки случаи може да се наложи първоначално поставяне на гръден експандер, който постепенно да разпъне кожата и след това да се сложат импланти. При някои пациентки се налага промяна на формата и големината на ареолите, а процедурата за модифицирането им се нарича мастопексия.

  Когато гърдите са с различна големина тогава силиконовите импланти, които вашият д-р Beautiful избира са с различен обем.

  Операцията се извършва под пълна анестезия, като се налага едно денонощие пациентката да остане в клиниката за наблюдение.

  Както при всяка операция на бюста, можете да очаквате постепенно връщане към активния начин на живот. Трябва да бъдете внимателни със спа процедурите, излагането на слънце и плуването. Подуването и отокът спадат до 2-3 седмици.

  Крайният резултат ще ви накара най-накрая да се почувствате женствена и секси. Ще имате красив, хармоничен, симетричен бюст, с намалено разстояние между гърдите, а решението да предприемете операция ще бъде напълно оправдано.

  Повече за операцията уголемяване на гърди прочетете тук.

  Запишете час за безплатна консултация с д-р Генов тук.

 • 04 юни

  Ултразвукова ринопластика – иновативен метод за операция на носа

  ултразвукова ринопластика

  Ултразвукова ринопластика – какви са предимствата пред обикновената и какво трябва да знаете за нея.

  При ултразвукова ринопластика пластичният хирург моделира фино и с изключителна прецизност костните структури с помощта на микровибрации, които генерират ефективни разрези. По този начин той може да извърши естетична или функционална корекция на носа с перфектен контрол с  т.н метод на отворена ринопластика. Предимствата пред обикновената операция са, че:

  •  не се засягат прилежащата лигавица, нито меките тъкани
  •  редуцира се риска от увреждането им
  •  предотвратява се образуването на постоперативни отоци и синини около очите
  •  намалява се възстановителния период

  ултразвукова ринопластикаТова се дължи на ефекта на кавитация, който апаратурата създава, с който се намалява кървенето от костите. Периодът на възстановяване след ултразвукова ринопластика значително се съкращава. Пациентът бързо, леко и комфортно, в рамките на 5-6 дни, се връща към ежедневието си. Резултатът е хармоничен и красив нос с нормални функции.

  Ринопластиката може да се нареди сред най-сложните хирургични операции. Ултразвуковата ринопластика, която е нов метод в клиниката може да се справи с различни проблеми и да даде чудесни естетични резултати.

  Повече за ринопластика можете да научите тук.

  Запишете час за безплатна консултация с д-р Генов тук.

 • 27 май

  Какви въпроси трябва да зададете на вашия пластичен хирург преди уголемяване на бюста?

   

  пластичен хирург

  Насрочили сте консултация за уголемяване на бюста с избрания от вас пластичен хирург и е съвсем разбираемо да имате много въпроси. Добрата информираност е задължителна преди да се подложите на каквато и да било естетична процедура. Но понякога притеснението си казва думата и можете да пропуснете някоя важна точка.

  Ето най-важните въпроси, които да зададете на вашия д-р Beautiful при първата си среща с него.

  1. Добър кандидат ли съм за уголемяване на бюста?
  2. Какво се изисква от мен, за да постигна перфектни резултати?
  3. Какви изследвания е нужно да си направя преди операцията?
  4. Къде и как ще извършите операцията?
  5. Каква форма, големина и текстура на имплантите е подходяща за мен?
  6. Къде ще бъдат разрезите и ще останат ли белези?
  7. Колко дълъг е болничният престой?
  8. Колко дълъг е възстановителният период и как трябва да се подготвя за него?
  9. Какви са рисковете и усложненията, свързани с процедурата?
  10. Операцията ще повлияе ли на възможността ми да кърмя?
  11. Как ще изглежда бюста ми след време – след бременност и кърмене?
  12. Нужна ли е подмяна на имплантите след определен период от време?
  13. На какви прегледи е необходимо да ходя, за да съм сигурна, че всичко с бюста ми е наред?
  14. Трябва ли да нося специално бельо след операцията?
  15. Можете ли да ми покажете снимки на ваши пациенти преди и след процедурата?

  От изключително значение е преди да се подложите на пластична операция да вземете осъзнато решение за нея. Да сте готови за всеки етап. Да доверите визията и здравето си на сертифициран пластичен хирург, със специализации в България и чужбина и признания на международно ниво като д-р Генов. Той трябва да бъде внимателен и напълно откровен с вас за всяка част от процеса, за да можете да се почувствате сигурно и комфортно в неговите ръце.

 • 22 май

  Уголемяване на гърди за плажния сезон? Ето как да планирате операцията.

  уголемяване на гърди

  На финалната права преди лятото сме и сме убедени, че вече сте вкарали в действие всички умни ходове, с които да се сдобиете с желания плажен силует.
  Включва ли един от тях уголемяване на гърди? Ако отговорът ви е „да“ сте на правилното място, за да разберете как трябва да планирате операцията си.

  уголемяване на гърдиКакво представлява уголемяване на гърди?

  Уголемяване на гърди е най-популярната пластична процедура, като процентът на дамите, които се подлагат на нея расте с всяка изминала година. По данни на ASPS, с 4% е нараснал броят на пациентките в САЩ за 2018, в сравнение с предходната година.

  С операцията може да се увеличи размера на бюста, както и да се подобри неговата форма – бързо и безопасно.
  Това може да се случи по два начина – чрез поставяне на силиконови импланти или чрез инжектиране на собствена мастна тъкан (липофилинг).

  Със силиконови импланти или без?

  Изборът на подход можете да направите заедно с вашия д-р Beautiful по време на консултация в зависимост от желания краен резултат. Имайте предвид, че ако искате уголемяване на гърди с един размер или повече, то тогава е по-добре да заложите на силиконовите импланти. Ако желанието ви е оформяне на бюста и дискретно увеличаване с напълно естествени резултати, ненадвишаващо една чашка, то опцията ви е липофилинг. Tой може да бъде извършен само при определени пациенти с достатъчно мастна тъкан, която се извлича чрез липосукция на друга част от тялото.
  По време на операцията пациентът е под обща анестезия и рисковете за здравето му са сведени до минимум. Процедурата трае средно между 1 и 3 часа. Продължителността й зависи от това дали искате единствено уголемяване на гърди или съчетание с повдигане. Престоят в клиниката е 24 часа.

  Плуване и спорт – колко време след операцията?

  Освен придобиване на апетитен загар, вие се наслаждавате на плуването и на други плажни активности като волейбол? Тогава трябва да планирате процедурата поне месец преди ваканцията си. След операцията можете да се върнете към ежедневието си само след няколко дни почивка. Първите седмици обаче физическата ви активност трябва да бъде умерена. Плуването и спа процедурите е хубаво да започнат не по-рано от месец след интервенцията.

  Слънце и белези – предпазни мерки

  Изключително важно е да пазите все още зарастващите разрези, според инструкциите на хирурга си. Те не трябва да бъдат излагани на директна слънчева светлина (и солариум), а използването на защитен фактор SPF 50 е задължително. С времето белезите ще избледнеят и ще се слеят с гънките под гърдите. Вашият хирург ще ви препоръча специален гел, с които да ги мажете.

  Краен резултат

  Уголемяване на гърди не е операция с моментален ефект. Отокът, който се образува след нея преминава в рамките на няколко седмици. Напълно нормално е в първите месеци имплантите все още да не са заели финалната си позиция. Това значи, че ще стоят по-високо на гръдния ви кош. Можете да очаквате те да застанат в джобовете, създадени от пластичния ви хирург от 3 до 6 месеца след операцията. Ако сте решили да се подложите на липофилинг, знайте че подуването след него спада до 2-3 месеца.

  Бански – да или не?

  Сигурни сме, че въпросът, който ви вълнува най-много е дали ще можете да носите бански на плажа. Дългоочакваният отговор е – да. След уголемяване на гърди е необходимо носенето на специален сутиен в продължение на три седмици денем и нощем и три седмици само денем. Добрата новина е, че брандът за луксозно бельо за жени с импланти Ipomia създава уникален бански. С него ще се чувствате невероятно след операцията както на плажа, така и около басейна. Стилният бански от две части е с дизайн и материя, които подпомагат заздравяването на белезите и по нищо не подсказват, че са специално създадени с тази цел.

  (Можете да го закупите със специалната отстъпка на д-р Генов в клиниката, както и онлайн от официалния  сайт на бранда с 10% намаление с код MG10.)
  Започнете да пишете историята на незабравимото си лято още сега, като запишете час за безплатна консултация с д-р Генов тук.
  Повече за операцията уголемяване на гърди прочетете тук.

   

   

 • 15 май

  Силиконови гърди – точните мерки за коя група жени?

  силиконови гърди

  Мислите си, че знаете кои са жените, които имат или искат силиконови гърди? Отговорът може да ви изненада.

  „Всеки е звезда и заслужава правото да блести“ – казва Мерилин Монро.

  Навсякъде по света уголемяването на бюста е най-желаната и популярна пластична процедура.
  Статистиките винаги отчитат челната позиция на операцията, като за 2018 година, Американската асоциация по естетична и пластична хирургия съобщава за 313,735 процедури, извършени само на територията на САЩ.
  В България положението не се различава.

  Бюстът в култ

  Но каква е мотивацията на жените, които искат силиконови гърди?

  Нека бъдем честни. Нужно ни е само едно влизане в Instagram или Facebook, пускане на телевизора или отваряне на списание, за да видим невероятно красиви жени на различна възраст с бюст, който се доближава до перфектния. Технологиите правят всичко лесно и достъпно, а съвременните норми за красота издигат бюста в култ. Идеалните гърди стават все по-достъпни и най-важното: безопасни.

  На една операция разстояние от перфектния бюст

  Тук е изключително важно да уточним, че думата „перфектен“ има различно измерение за всеки. В този смисъл всяка жена трябва да се фокусира върху собствената си физика и да подчертае собствена си красота, а не да се старае да влезе в създаден калъп. Да си уникален и да се стремиш да запазиш индивидуалността си – точно това е определението за перфектен.
  Перфектният бюст е този, който се доближава до естествения, с размери, които са изцяло съобразени със структурата на тялото и особеностите му.
  Нека обаче се върнем на това какви са жените, които си слагат силиконови гърди.
  Съществува мисконцепция за образа им.
  Разпространено е мнението, че в по-голямата си част те са млади и здрави жени, които желаят да подобрят външния си вид, но всъщност истината може да ви изненада.

  силиконови гърдиКой иска силиконови гърди?

  Жените, които се подлагат на операцията са от 18 до 54-годишни.
  И противно на всеобщите разбирания, 20-годишните заемат малка част от статистиката. Най-често при тях основните причини са придаване на допълнителен обем или корекция на формата на бюста при наличие на асиметрия. В първия случай се избират импланти с еднакви кубици, като биват три вида: ергономични, анатомични и кръгли. Във втория се поставят силиконови импланти с различен обем, с които се заличава асиметрията.

  Златните години

  Най-популярната възрастова група е между 30 и 39 години.
  Защо? С напредване на възрастта, искаме или не, телата ни се променят. Това се отнася и за гърдите. Настъпват драстични промени и точно по тази причина популярността на операцията е най-голяма в групата, която се нуждае от възвръщане на самочувствието след като започва да усеща, че младостта отстъпва място пред следите на времето.
  Промените, които се наблюдават могат да бъдат резки флуктоации в телесното тегло, изразяващи се както в отслабване, така и в напълняване. (Важно е да се подчертае, че за да бъдете доволни от резултата от операцията и да сте щастливи по-дълго време със силиконови гърди, трябва да сте постигнали оптималното си тегло.)

  В тази група влизат и жените, които искат ново начало или им се случва важно събитие като сватба или развод. Всички знаем от какво значение е самочувствието точно в такива моменти.
  Не трябва да забравяме, че силиконови импланти се слагат и след претърпяна мастектомия за възвръщане на нормалния вид на бюста.

  mommy makeoverMommy Makeover

  Процедурата е изключително популярна и сред майки, които след раждане искат да върнат предишния вид на бюста си. За никой не е тайна, че след кърмене гърдите могат да загубят значителна част от обема си, както и да увиснат. Тогава операцията би могла да направи формите още по-красиви, дори от първоначалния им вид. Тя може да се комбинира с други процедури като абдоминопластика, липосукция и лабиопластика, в комплекс от операции наречени mommy makeover.

   

  Пак млади

  Гравитацията си знае думата и с течение на годините гърдите губят своята форма, увисват и дори променят големината си. Дамите между 40 и 50 години наблюдават тези промени, дори когато бюстът им преди е бил с идеални пропорции. Затова те се доверяват на своя д-р Beautiful, за да се чувстват отново млади, по-красиви и по-желани. Нима всички не искаме това?
  Независимо от възрастта ви и защо избирате силиконови гърди е изключително важно да сте напълно уверени в желанието си, да сте запознати с процедурата и възстановителния период. А най-важното е да заобичате себе си, да знаете, че всеки е уникален и перфектен по свой собствен начин и уголемяването на бюста може единствено да подсили красотата, която вече носите в себе си.

  Прочетете за операцията по уголемяване на бюста тук.

  By Gergana Rangelova Иновации
1 2 3 4 6