Блог

 • 11 февр.

  Видео: Защо опираме до услугите на естетичната хирургия – д-р Генов в „На кафе“

  д-р мартин генов на кафе

  Д-р Генов говори с Деси Цонева за пластичната хирургия и красотата в „На кафе“.

  Деси Цонева: Днес си говоря с д-р Мартин Генов или с други думи  – най-красивият сред пластичните и естетичните хирурзи в България.
  Д-р Генов: Аз не се считам за красив.

  Деси Цонева: А не се считаш за красив… Смяташ ли, че това по някакъв начин помага? Красотата в един човек.
  Д-р Генов: При всички положения привлекателността в един човек е винаги от полза. Никога не можеш да направиш два пъти първо впечатление.
  Деси Цонева: Защо според теб хората имат нужда от това да променят своята физиономия?
  Д-р Генов: Различни са причините. Някои жени идват имайки лични проблеми, които смятат, че могат да решат с пластичната хирургия. Други действително имат проблем – вродено заболяване или някаква травма, която искат да поправят. В повечето случаи, обаче проблемът е на чисто психологическо ниво. Трябва да успееш да влезеш в глава им и да им обясниш какви са реалните възможности на пластичната хирургия, докъде може да се стигне. Доста от тях идват с нереалистични очаквания за операцията.
  Деси Цонева: Смяташ ли наистина, че един емоционално нестабилен човек е много по-склонен да променя своя външен вид?
  Д-р Генов: При всички положения. Даже има заболяване, така нареченият BDD синдром (Body Dysmorphic Syndrome). Това са хора, които до такава степен не харесват дадена част от тялото си, че са готови дори собственоръчно да си я отрежат. Има пациенти, на които отказвам. Аз обичам да им задавам този въпрос: „По колко време на ден прекарвате пред огледалото?“

  bdd синдромДеси Цонева: Или в социалните мрежи, също така?
  Д-р Генов: Да, знаеш че има вече такива заболявания, свързани със социалните мрежи. Индустрията налага до голяма степен образа на съвременната жена и идеалите за красота. За пациентите понякога е доста трудно това, защото те в определен момент се пускат по пързалката, както казваме ние, тръгват по един склон и точно тук е ролята на специалиста да им каже: „Дотук трябва да спрем, излизаме от естетиката на нещата.“

  Деси Цонева: Има момичета, които от 13-, 14-, 15-годишни започват да си слагат хиалурон в устните.
  Д-р Генов: Аз като цяло съм против преди 17, 18 години да е навършила пациентката да се правят такива корекции. Проблемът е, че много от тези момичета отиват на места, салони, какви ви ли не места.
  Деси Цонева: Непрофесионално.
  Д-р Генов: Непрофесионално, да. Хора, които имат много малка квалификация, за много малко пари, ги бодат с най-различни филъри, с много ниско качество. Естествено, това води до проблеми.

 • 06 февр.

  Пътеводител към съвършените устни. Филърите с хиалуронова киселина и златните пропорции.

  хиалуронова киселина

  Хиалуронова киселина:

  Какво представлява хиалуроновата киселина?

  Хиалуроновата киселина е мукополизахарид (вид въглехидрат), съставна част на човешкото тяло. Тя е основен компонент на дълбокия слой на кожата (дермата), като 50% от нея се намира именно там, а останалите 50% са разпределени в очите, венците, ставите, сърдечните клапи и т.н

  хиалуронова киселина

  Хиалуроновата киселина има способността да свързва големи количества водни молекули и е от изключително значение за задържането на влага в кожата и за синтеза на колаген.
  С напредване на възрастта и ефектите на околната среда кожата губи своята еластичност и започва да изглежда суха и набръчкана. Използването на продукти с хиалуронова киселина способства за забавяне на процесите на стареене на организма и спомага за тъканната репарация.

  Същата е логиката на филърите, използвани за уголемяване на устните, на основата на хиалуронова киселина. Инжектирането им повишава съдържанието на влага в устните като я придърпва и задържа там и по този начин те изглеждат по-плътни и с младежко излъчване.

  Предимствата на филърите за устни с хиалуронова киселина

  Филърите за устни с хиалуронова киселина възстановяват обема, връщат хармонията и баланса, подобряват формата, контура и очертанията, като придават естествена елегантност. Чрез тях добрият инжектор може да  коригира несъвършенства като асиметрия и да постигне перфектен вид на устните.

  увеличаване на устни

  Формулата на идеалните устни

  хиалуронова киселина

  Всички имат своя представа как би трябвало да изглеждат съвършените устни. Когато са в хармония с лицето те подчертават естествената му женственост и носят привлекателност. Често те са свързани с визията на Анджелина Джоли и има защо. Нейните устни притежават перфектните пропорции.
  Има четири фактора, които показват дали едни устни се вписват в този модел.

  1. Въображаемата линия от крайчетата на устните трябва да достигне до средата на зениците.
  2. Обемът в средата на долната устна, трябва да се доближи почти до ъглите й.
  3. Абсолютна симетричност.
  4. Идеалното съотношение горна към долна устна е подчинено на златното сечение и е – 1:1.618.

  Факти за процедурата:

  – Освен за придаване на обем, филърите с хиалуронова киселина се използват за подобряване на формата и контура.
  – Резултатът може да бъде постигнат както с едно инжектиране, така и на няколко етапа до придаване на желания обем.
  – Увеличаването на устни е сравнително бърза процедура, но крайният резултат се вижда до няколко дни.
  – По време на процедурата се използва локален анестетик, който я прави почти безболезнена.
  – След инжектирането е нормално да се наблюдава оток, който спада до 2-3 дни.
  – Процедурите с хиалуронова киселина имат временен ефект, тъй като тя се резорбира от организма. В зависимост от индивидуалните характеристики на пациентката резултатът се задържа между 4-5 месеца.
  – Появата на алергична реакция е сведена до минимум.

  Прочетете повече за процедурата тук.

 • 04 февр.

  Промоция Свети Валентин – уголемяване на устни с 20% намаление

  уголемяване на устни

  Уголемяване на устни с 20% отстъпка за празника на влюбените!

  💟 Този Свети Валентин заобичайте себе си! 💟

  Естествени, плътни и с перфектни пропорции – така изглеждат идеалните устни. Те могат да бъдат постигнати чрез подчертаване на контура им и придаване на обем. Основна задача на добрия инжектор е да създаде перфектен баланс между горна и долна устна. Той може да се постигне още с първата процедура, като ефектът остава видим месеци наред.

  От 2-ри до 16-ти февруари д-р Генов ще направи вашите устни съвършени с 20% отстъпка за 1 мл филър Restylane.

  Научете повече за процедурата тук.

 • 17 ян.

  Текстурираните силиконови импланти – има ли основание за паника?

  текстурираните импланти

  Текстурираните силиконови импланти – как се стигна до забраната на някой от тях в Европа, какво трябва да знаете, ако са ви поставени такива и има ли основание за паника и страх.

  Защо текстурираните силиконови импланти на Allergan бяха спрени от употреба на територията на ЕС?

  Преустановява се продажбата и се изтеглят от търговската мрежа едни от най-често използваните текстурирани силиконови гръдни импланти и тъканни експандери – тези на фирма Allergan. Всички специалисти на територията на Европейския Съюз, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария са задължени да прекратят работата си с тях. От компанията са категорични, че причината не е ново проучване за продукта им, а липсата на предоставена навреме информация за подновяване на СЕ сертификата. Той обаче е подновен за гладките им силиконови импланти и фирмата ще продължи да ги предлага на границите на ЕС.

  СЕ сертификатът представлява вид маркировка, която обозначава дали имплантите отговарят на изискванията за качество, безопасност и ефикасност на регулатора.

  Регулацията не се прилага за продажбата на имплантите на Allergan в САЩ, поради одобрението им от местният регулатор – FDA.
  Ограничението е инициирано и от Френската регулаторна агенция (ANSM), която преди няколко месеца забрани употребата на текстурирани силиконови импланти. На база научни публикации от изминалите две години, тя не изключва връзка между тях и изключително редкия Имплант-Асоцииран Анапластичен Гигантоклетъчен Лимфом (BIA-ALCL), текстурираните импланти.

  Какво представлява Имплант – Асоциирания Анапластичен Гигантоклетъчен Лимфом?

  BIA-ALCL е рядък вид рак, който варира от образуване на течна колекция около импланта до потенциално метастазиращ лимфом. Чрез лабораторни тестове се установява дали колекцията е вследствие на заболяването или е породена от друга причина.
  Този тип лимфом не се класифицира като злокачествено новообразувание на млечната жлеза, а като такова на локализираната в гърдата лимфна система. Диагностициран рано той се лекува успешно и сравнително лесно.

  Статистиката

  Поради стряскащи заглавия в медиите е изключително важно да стане ясно, че това заболяване е много рядко. Ако риска от развитие на рак на гърдата е 1 на 6-7 жени, то при имплантите на Allergan тази честота е 1/3500, а при други производители дори и по-малък 1/30000.
  Досега в България няма диагностицирани случаи на BIA-ALСL.
  От 1997 до този момент в световен мащаб са документирани около 615 случая на BIA-ALСL, а статистически, досега са имплантирани над 11 милиона гръдни импланти.
  Само макротекстурираните импланти и то не единствено тези на Allergan, но и на други производители, са асоциирани със заболяването.
  Най-добрата опция за лечение е хирургичното отстраняване на импланта и капсулата, когато са налични симптоми и заболяването е потвърдено чрез специални тестове.

  Симптомите на Имплант – Асоциирания Анапластичен Гигантоклетъчен Лимфом

  Ако имате поставени от текстурираните импланти и нямате симптоми като: едностранен, остър, болезнен отток, вследствие течна колекция около импланта, която се появява години след поставянето му – нямате причина за притеснение.
  Д-р Генов съветва всички пациентки да се явяват на редовни годишни контролни прегледи и да не изпадат в паника. Няма причина за притеснение или превантивно отстраняване на имплантите, ако не се наблюдават симптоми.

 • 07 Дек.

  Празнична промоция! 10% намаление на увеличаване на бюста.

  уголемяване на бюста

  Най-хубавият подарък, който можете да си направите за празниците е увереност!

  Подарете си я като позволите на д-р Генов да създаде вашия перфектен бюст с 10% отстъпка от цената.

  Промоцията важи за капарирани операции през месец декември 2018.

  Дата за операцията можете да запишете до края на януари 2019.

  Повече за процедурата прочетете тук.

   

   

   

 • 23 окт.

  Beauty Night Giveaway

  Спечелете уголемяване на устни с хиалуронов филър Restylane.

  🎁👄 GIVEAWAY/ПОДАРЪК 🎁👄
  Д-р Генов ще подари на една от вас уголемяване на устни с хиалуронов филър Restylane. 💋👨🏼‍⚕️Ⓜ️
  За да се включите до 26 октомври изпълнете трите стъпки:
  1. Последвайте в Instagram @dr.martin.genov
  2. Харесайте снимката
  3. Отговорете в коментар под поста на следния въпрос: „Коя част от женското лице мъжете намират за най-привлекателна?“ и тагнете една приятелка
  На 27 октомври ще изтеглим победителка на случаен принцип от всички, изпълнили и трите стъпки. Тя може да се възползва от подаръка си в рамките на месец, след предварително записан час.
  P. S Отговор на въпроса можете да намерите в предходен пост в блога.
  Успех❣️

  By Gergana Rangelova Иновации
 • 23 окт.

  Beauty Night с д-р Генов

  д-р Генов, Restylane

  Красотата ще спаси света, а кой ще спаси красотата?

  С нелеката, но приятна задача се е заел специалистът по пластично-възстановителна и естетична хирургия д-р Мартин Генов. Заявка за това той прави всеки ден с работата си, а за да бъде още по-полезен на дамите стремящи се да бъдат безупречни, движени от желанието да се харесат, както на околните, така и сами на себе си, докторът представи Beauty Night. На първата вечер, посветена на красотата, домакини бяха Coco Nail House. В уютната обстановка на салона д-р Генов презентира три процедури с хиалуронови филъри – уголемяване и оформяне на устни, неоперативна ринопластика и Skinboosters. Гостите на събитието получиха отговори на въпросите си как да се чувстват по-красиви, по-женствени и по-уверени в собствената си кожа. Докторът им разказа за пътя от реалния до идеалния им облик, за това колко е важно да запазят своята индивидуалност и всички естетични процедури да се извършват с мярка.

  Beauty ордьоври и селекция от вина съпътстваха красивите съвети на д-р Генов, а на дамите, които присъстваха на събитието той поднесе своите комплименти под формата на четири красиви награди.

 • 17 окт.

  Оформяне на устни – бърза доза сексапил

  оформяне на устни

  По пътя на сексапила и какво трябва да знаете за уголемяване и оформяне на устни.

  Устните – най-привлекателна част от женското лице

  Според нови проучвания мъжете отделят най-голямо внимание на устните при първа среща с непозната жена. При контакт от около 10 секунди, те задържат вниманието си върху тях почти половината от времето. Също така те ги намират и за най-привлекателна част от женското лице. Без съмнение плътните и добре оформени устни се считат за много по-секси и привлекателни от тънките, независимо от възраст, пол или етнос на анкетираните.

  Началото

  Оформяне на устни и уголемяването им с хиалуронови филъри не винаги е лесна процедура и изисква да бъде извършвана от специалист. Началото на всяка една консултация в кабинета му трябва да започне от желанията на пациентката и да премине през цялостен анализ на особеностите на лицето й. Доброто познаване на анатомията в зоната около устата е от много голямо значение, особено при пациентки с по-комплексни проблеми от това да се придаде малко обем на едни така или иначе добре оформени устни.

  Факторите, които влияят върху загубата на обем

  С възрастта постепенно устните започват да губят от своя обем и плътност, изтъняват, ъглите им се разширяват и удължават и започват да сочат надолу. Около устните, поради фактори като тютюнопушене, прекомерно излагане на слънчеви лъчи и изтъняване на подкожните слоеве, се образуват вертикални фини бръчки или т.нар. „пушачески”. Много често при такива пациенти освен уголемяване на устни се налага и поставяне на хиалуронови филъри в зоната около устата за подобряване на баланса и подплатяване на тъканите. Безспорно е и от много голямо значение да се съобразява възрастта и професията на всяка пациентка преди изготвянето на план за работа и желан финален резултат. Също така тя да бъде добре информирана за това какво е възможно и какво не, за да има реалистични очаквания.

  Изборът на хиалуронов филър

  Не само правилната инжекционна техника, но и подборът на правилен дермален филър е важен за постигане на добър и естетичен краен резултат след уголемяване и оформяне на устни. Повечето филъри разработени за зоната са много до средно меки. Това се дължи на факта, че устните са зона с изключително голяма динамика на движенията и поставянето на един по-плътен филър, макар и да има по-голяма трайност, ще доведе до неестествен вид и липса на естествената пухкавост и сочност характерна за красивите и натурални устни. Инжектирането на зле подбран продукт често се изразява в твърди и трудно подвижни устни, образуване на неравности и натрупване на по-големи количества от материала в зони, където не е характерно.

  Винаги се доверявайте на добре обучени и сертифицирани специалисти, които използват само качествени и одобрени за даденото приложение продукти.

  Прочетете повече за процедурата тук.

 • 16 окт.

  Неоперативна ринопластика – елегантен нос без скалпел

  Неоперативна ринопластика

  Искате фин и елегантен нос, но без оперативна намеса? Неоперативна ринопластика е решението за вас.

  С помощта на неоперативната ринопластика можете да имате съвършен нос без използването на скалпел.

  С процедурата бързо и ефективно могат да бъдат коригирани умерени несъвършенства на носа. Тя се извършва чрез инжектирането на дермални филъри в определени зони, когато индивидуалните характеристики на пациента позволяват. С Restylane Defyne се създава хармония и баланс чрез елегантно моделиране на гърбицата на носа или неговото връхче. Така се подобрява формата и контура му. Процедурата е бърза и не изисква анестезия.

  Ефектът от неоперативна ринопластика се забелязва моментално и трае до 18 месеца.

  За оперативна ринопластика можете да прочетете тук.

 • 15 окт.

  Скинбустери (Skinboosters) – за сияйна и гладка кожа

  скинбустери

  Искате да подобрите състоянието на кожата си след лятото? Искате тя да сияе и да бъде гладка и красива?

  На помощ идва един авангарден подход – скинбустери (Restylane Skinboosters). Те предлагат разнообразни възможности за процедури в широк диапазон от зони на лицето и тялото. Те ще ви накарат да заобичате отново кожата си.

  С напредване на годините и прекомерно излагане на слънчеви лъчи водният баланс на кожата намалява, тя се дехидратира и губи обема си.

  Със скинбустeри на Restylane, които имат мощен хидратиращ и подмладяващ ефект, постепенно можете да промените качеството й, да възвърнете еластичността й и да намалите несъвършенствата и фините линии.

  Процедурите със скинбустери възстановяват способността на кожата да задържа влагата и я предпазват от преждевременно стареене. Те подобряват цялостно структурата й чрез фина, постепенна промяна в качеството, хидратацията и еластичността на кожата. Това, което получавате е естествен, но видимо подмладен вид.

  Скинбустери могат да бъдат използвани в няколко зони – лице (чело, пачи крак, зона на скулите, бръчки по бузите, периорални бръчки), шия, ръце и деколте.

  Подходящи са за жени и мъже с всякакъв тип кожа, за хора с по-млада (Restylane Vital Light) или по-зряла (Restylane Vital) кожа.

  Те подмладяват кожата като възстановяват хидробаланса й и подобряват нейната структура, еластичност и плътност. Могат да подобрят вида й при белезите от акне или състоянието на фотоувредената кожа, редуцирайки фините бръчки.

  Скинбустерите имат мека и фина консистенция, съдържат стабилизирана хиалуронова киселина с различна концентрация. Тя стимулира фиброобластите да произвеждат собствен колаген и хидратира чрез способността си да свързва големи количества вода.

  За оптимални резултати се правят между 2 и 3 процедури през 2 до 4 седмици. Поддържащи процедури се извършват през около 6 месеца, за да се запази резултатът максимално дълго. Подобряване на кожата се наблюдава до 12 месеца след завършване на основния курс.

  Процедурите могат да бъдат комбинирани с ботокс и филъри, за които можете да научите повече тук.

  скинбустери

   

1 2 3 4