Интимна хирургия

интимна хирургия

Интимна хирургия

Няколко са процедурите, които спадат към интимната хирургия, от която дамите биха могли да се възползват.  Сред тях спадат лабиопластиката (намаляване на срамни устни), намаляване на клитора, пластика на венериния хълм и вагинопластика.

Какво представлява намаляване на срамни устни (лабиопластика)?


При тази процедура се извършва оперативно намаляване на малките срамни устни. Тя е  подходяща за жени, които се оплакват както от неестетичния вид на външните си полови органи, така и от усукване, раздразнение, сърбеж или опъване в зоната. Намаляване на срамни устни е една от най-често практикуваните операции в интимната хирургия. При нея се изрязват малките срамни устни, така че да не висят под нивото на големите срамни устни. Процедурата би могла да коригира и асиметрия, когато такава е налице.

Галерия

Вижте цената на намаляване на срамни устни

Какво представлява пластика на големите срамни устни?


При тази процедура се извършва оперативно намаляване на големите срамни устни в окосмената им част, поради увеличени размери и съответните проблеми свързани с тях като дискомфорт при физическа активност или неестетичен вид.

При пациентки, които се оплакват от загуба на обем в зоната на големите срамни устни, с отлични резултати се използва приложението на липофилинг .

Вижте цената
Какво представлява пластика на венериния хълм?


При някои жени се наблюдава излишък от кожа и подкожна мазнина в зоната на венериния хълм, което води до психологически проблем при носене на бельо или бански. Целта на този вид пластика е намаляване на кожата и/или мастната тъкан, според това коя преобладава. Затова понякога проблемът може да бъде решен само с липосукция, а в други случаи трябва да бъде комбиниран с отстраняване и на част от кожата.

Вижте цената

Какво представлява хименопластика?


Процедурата се изразява в оперативно възстановяване на химена на жената до степен, наподобяваща периода на нейната девственост.

Вижте цената

По време на тези операции, пациентката е под пълна анестезия и рисковете за нейното здраве са сведени до минимум.

След операциите

След процедурите свързани с интимна хирургия:

  • При нужда пациентката може да остане под наблюдение в клиниката за 24 часа, но по-често се изписва няколко часа след операцията.
  • Няколко дни почивка и постепенно възвръщане към физическа активност са препоръчителни, за да бъдат избегнати усложнения.
  • Отокът преминава в рамките на няколко седмици до месец след операцията като е препоръчително в първите дни след нея да се правят ледени компреси, редуващи се през 20 минути.
  • Въздържанието от полов контакт е в рамките на от 3 седмици до 2 месеца, в зависимост от вида на процедурата.

Основен фактор за постигане на отличен резултат както при интимна хирургия, така и при всякакъв тип естетична или реконструктивна хирургия е квалификацията на хирурга, неговите специализации в страната или чужбина, членството му в наши и международни реномирани асоциации.