Гинекомастия

гинекомастия операция

Гинекомастия

Какво представлява гинекомастия операция?

Редукционната мамопластика за премахване на гинекомастия е оперативна интервенция, при която се намалява обема на гърдите при мъжете и се подчертава контура на гръдния кош.

В тежко изразено състояние, излишната жлезна тъкан може да причини отпускане на гърдите и разтягане на ареолата. Това също може да бъде коригирано по време на операцията.

Какво е гинекомастия?

Гинекомастията е състояние, при което мъжките гърди увеличават своя обем, вследствие на ендокринни промени, използването на различни медикаменти, наследственост или свръхтегло.

Гинекомастията се характеризира с/със:

– концентрирано натрупване на излишна мазнина

– развитие на прекомерна жлезна тъкан

– прекалено много кожа на гърдите

– симетричност или може да засяга само едната гърда

– чувствителност, дори болка при допир на зърната

Има различни подходи при гинекомастия операция и те се определят според индивидуалния случай по време на консултацията с д-р Мартин Генов.

Галерия

Вижте цените

Ако гинекомастията е причинена единствено от натрупване на мастна тъкан, то тогава може да се извърши само липосукция, с която да се постигнат по-плоски, контурирани и стегнати гърди.

Оперативни техники


Оперативни техники с разрез се прилагат когато гинекомастията е вследствие на доброкачествено увеличение на жлезите и натрупване на излишна кожа. Също така, когато се налага намаляване на големината на ареолите и промяна на позицията им.

Понякога се използва комбинация от методи – резекция на млечните жлези и липосукция.

Процедурата се извършва под обща анестезия и при нужда след нея пациентът остава за наблюдение в клиниката в рамките на денонощие.

Финалният резултат е перманентен в голяма част от случаите. Ако обаче състоянието е резултат от прием на медикаменти или напълняване, употребата им трябва да бъде преустановена и да се поддържа здравословно тегло.
Вижте видео за процедурата

След операцията

След гинекомастия операция:

– При нужда пациентът остава под наблюдение в клиниката за 24 часа, като му се предписват обезболяващи за първите дни.

– Няколко дни почивка и постепенно възвръщане към физическа активност са препоръчителни, за да бъдат избегнати усложнения.

– Отокът преминава в рамките на няколко седмици до месец след операцията.

– Налага се носенето на специално еластично и пристягащо бельо в продължение на една-две седмици денем и известно време нощем след процедурата.

Основен фактор за постигане на отличен резултат както при гинекомастия операция, така и при всякакъв тип естетична или реконструктивна хирургия е квалификацията на хирурга, неговите специализации в страната или чужбина, членството му в наши и международни реномирани асоциации.