Кожен излишък бедра/ръце

липосукция

Лифтинг на мишници и бедра

Какво представлява лифтинг на мишниците?

Промени в теглото, възрастови изменения и наследствени фактори могат да повлияят върху увисването на кожата в горната част на ръцете. Това състояние не винаги може да бъде коригирано само с физически упражнения и хранителен режим.

Лифтинг на мишниците или брахиопластика е хирургическа процедура, при която се намалява отпуснатата кожа, стяга се и се изглажда тъканта, оформяща контура на горната част на ръцете. При нея се редуцират упоритите локализирани мастни натрупвания в тази област.

Когато мастната тъкан е в умерено количество може да бъде извършена само липосукция в зоната. В случай, че натрупванията са значими и е налице излишък от кожа, процедурата се извършва в комбинация с изрязването й.

Правилният подход според индивидуалния случай се избира от д-р Мартин Генов по време на консултацията с него.

Лифтинг на мишниците трае около час и половина. Операцията се извършва под обща анестезия и след нея пациентът остава за наблюдение в клиниката в рамките на едно денонощие.

Галерия

Вижте цена

Какво представлява лифтинг на бедрата?

Понякога идеално оформените бедра не могат да бъдат постигнати единствено във фитнеса. Тогава на помощ за постигане на стегнат и добре оформен контур идва хирургичния лифтинг на бедрата.

В определени случаи процедурата може да бъде извършена самостоятелно или в комбинация с липосукция.

По време на първоначалната консултация д-р Генов избира подхода, взимайки предвид индивидуалните характеристики на пациента.

Лифтинг на бедрата трае около час и половина. Операцията се извършва под обща анестезия и след нея пациентът остава за наблюдение в клиниката в рамките на едно денонощие.

Галерия

Вижте цена

След операциите

След операцията по лифтинг на мишници или бедра:

  • Пациентът остава под наблюдение в клиниката за 24 часа, като му се предписват обезболяващи за първите дни.
  • Няколко дни почивка и постепенно възвръщане към физическа активност са препоръчителни, за да бъдат избегнати усложнения.
  • Отокът преминава в рамките на няколко седмици до месец след операцията.
  • Налага се носенето на стягащо бельо в рамките на месец след операцията.

Основен фактор за постигане на отличен резултат както при лифтинг на мишници или бедра, така и при всякакъв тип естетична или реконструктивна хирургия е квалификацията на хирурга, неговите специализации в страната или чужбина, членството му в наши и международни реномирани асоциации.