Д-р Мартин Генов – пластичен хирург

Д-р Мартин Генов

Д-р Мартин Генов е специалист по пластично-възстановителна и естетична хирургия. Член на Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия (БАПРЕХ).

Чрез естетика и наука той създава изкуство в пластичната хирургия, а прецизността и вниманието към всеки детайл са негова философия. Усетът му за красота е безпогрешен, a атестат за неговата работа са доволните пациенти от България и чужбина.

Квалификация

Завършил е медицина и здравен мениджмънт към Медицински университет – София. Практикува реконструктивна, естетична и пластична хирургия в едни от най-престижните болници в България и чужбина.

Той е единственият българин специализирал и работил в продължение на година в най-голямата частна клиника в Северна Европа – Akademikliniken, Стокхолм, Швеция, под ръководството на световноизвестния проф. Пер Хеден.


Уменията и таланта на д-р Генов са получили високо признание и в клиниките Villa Bella в Италия, където той твори под ръководството на дългогодишния президент на Италианската асоциация по пластична и естетична хирургия проф. Джовани Боти и в St. Andrews Center for Plastic Surgery and Burns – Broomfield Hospital, Великобритания, в екип с едни от най-известните и признати консултанти по реконструктивна и естетична хирургия в Обединеното кралство.

В България

Д-р Генов е доказал професионализма си и в едни от най-добрите болници в България – УМБАЛ “Александровска“ и УМБАЛСМ “Пирогов“. Заедно със свои колеги участва в създаването и развитието на отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия в МБАЛ ”Уни Хоспитал”, Панагюрище.

От началото на 2017 година д-р Генов провежда консултации и операции в Медицински център за пластична хирургия „д-р Николай Георгиев“.

В чужбина

Освен с операционната си практика, д-р Генов е ангажиран и с престижни международни уъркшопове и мастър класове, в които предава опита си като обучаващ пластичен хирург на свои колеги от цяла Европа.

Лайфстайл

Прецизността и усета към съвършенство са вродени в характера на д-р Мартин Генов. Той се отдава с еднаква страст както на работата си като пластичен хирург, така и на хобитата си през свободното време. Запален фен е на кулинарията, гмуркането и подводната фотография, с които доказва своята страст към детайла.

Квалификация

метод Akademikliniken

Списания

Медии

Уъркшопове и мастър класове

уъркшоп Motiva Полша
Mentor