Абдоминопластика

абдоминопластика

Oперативни корекции на корема – Абдоминопластика

Абдоминопластика възвръща самочувствието на пациенти с проблеми в коремната област като:

  • отпусната и висяща кожа
  • мастни натрупвания
  • стрии

Те обикновено са следствие от ефекта на:

  • множество бременности
  • значително покачване или загуба на тегло
  • наследственост

Въпреки правилната диета и физическа активност, тези проблеми могат да бъдат упорити и като резултат от тях коремът става непропорционален на останалата част от тялото.

Тогава с помощта на корекция на корема пластичният хирург възвръща стегнатата му и плоска визия и чрез тях хармонията на силуета.

Галерия

За абдоминопластика

Най-общо корекциите на корема могат да бъдат разделени на два вида. Първият от тях е цялостната абдоминопластика, при която се премахва излишната мазнина и отпусната кожа, стягат се мускулите на коремната стена и се премества позицията на пъпа. Вторият е частична, при нея се елиминират излишната мазнина и отпусната кожа под нивото на пъпа. Описаните процедури могат да бъдат извършени както самостоятелно, така и в съчетание с липосукция за подобряване на контурите на тялото.

Д-р Мартин Генов ще определи кой от посочените варианти е най-подходящ във вашия случай.

Вижте цени.

Операцията трае между един и два часа. Извършва се под обща анестезия и след нея пациентът остава за наблюдение в клиниката в рамките на едно или две денонощия.

Преди всяка процедура, д-р Генов рисува върху тялoто на пациентката насочващи линии къде да се позиционират разрезите върху кожата. Финалният белег остава скрит в зоната на бельото или банския.

Вижте видео за процедурата

След абдоминопластика

След корекция на корема:

  • Пациентът остава под наблюдение в клиниката до две денонощия, като му се предписват обезболяващи за първите дни.
  • Няколко дни почивка и постепенно възвръщане към физическа активност са препоръчителни, за да бъдат избегнати усложнения.
  • Отокът преминава в рамките на няколко седмици до месец след операцията по абдоминопластика.
  • Налага се носенето на специално компресивно бельо в продължение на месец след процедурата денем и нощем. То подпомага оздравителния процес, като осигурява комфорт и свежда отоците до минимум.

Основен фактор за постигане на отличен резултат както при тази, така и при всякакъв тип естетична или реконструктивна хирургия е квалификацията на хирурга, неговите специализации в страната или чужбина, членството му в наши и международни реномирани асоциации.