Липофилинг

липофилинг

Липофилинг

Липофилинг е модерен метод за подмладяване и скулптуриране на:

  • лицето
  • ръцете
  • гърдите
  • седалището

чрез трансфер на излишна мастна тъкан от различни части на тялото. Тази неинвазивна процедура за моделиране е напълно безопасна за пациента, има дълготраен резултат и той е напълно естествен.

По време на консултацията с д-р Мартин Генов, той ще определи дали метода, подходящ във вашия случай, според естетичните цели, които сте си поставили. Понякога са препоръчителни две или повече процедури, за да се постигне отличен и перманентен резултат.

Той е с различно времетраене в зависимост от избраната зона. Може бъде извършен както с локална, така и с обща анестезия.

Вижте видео за процедурите

Вижте цени

За процедурите

Липофилинг лице

Ако са налице:

– мимически бръчки

– назолабиални бръчки

– марионетни бръчки

– „пачи крак” около очите

– бръчки по челото

тогава излишна мастна тъкан се взима от друга част на тялото и след специална обработка с нея се попълват изразените нежелани линии. Също така могат да бъдат заличени белези от акне, да бъдат попълнени хлътвания по лицето, устните или скулите.

Вижте цена


Увеличаване на гърдите

Аугментационна мамопластика чрез инжектиране на собствена мастна тъкан в областта на гърдите е алтернатива на поставянето на импланти и може да се използва при избрани пациенти. Те трябва да имат оформени гърди, без увисване и с хубава кожа. Тогава се извършва липофилинг след липосукция от други части на тялото, преработване на мазнината по специален метод и обратното й инжектиране в бюста.

Тя е подходящ вариант за жени с наличие на умерено количество подкожни мазнини, такива с тесен гръден кош, които желаят естествени резултати и по-малък размер на бюста.

Една от новостите в пластичната хирургия е комбинацията от поставяне на силиконови импланти и липофилинг, наречена хибридна мамопластика. Резултатите от нея са по-добър обем, форма и текстура и избягване на нежелани ефекти като риплинг и видими ръбове на импланта.

Вижте цена

Реконструкция на гърда с липофилинг

Ако е наличен дефект на гърдата след претърпяна частична мастектомия (вследствие рак на гърдата), премахване на аденом, друг вид травма или вродено състояние, то липоскулптурирането е ефективен метод за запълването му. Липофилинг е и опция за реконструкция на гърда след пълна мастектомия, но за да се постигне достатъчен обем, обикновено процесът се състои от 2 до 4 последователни процедури.

Вижте цена 

Бразилски лифтинг на седалището

Пациенти, които желаят седалището им да бъде по-закръглено и po-добре оформено се възползват от този метод. Липосукцията в случая се използва за скулптуриране на заобикалящите тъкани и чрез нея се взима мазнина, която след обработка се инжектира в задните части.

Вижте цена

Липофилинг на ръце

Инжектирането на мастна тъкан в ръцете способства за намаляване на възрастовите промени – добавяне на обем, изпъване на бръчки, подобряване на вида на видимите кръвоносни съдове.

Вижте цена

Основен фактор за постигане на отличен резултат както при тази, така и при всякакъв тип естетична или реконструктивна хирургия е квалификацията на хирурга, неговите специализации в страната или чужбина, членството му в наши и международни реномирани асоциации.