Лифтинг процедури

лифтинг

Лифтинг процедури на лицето

Стареенето на лицето и шията е резултат от множество фактори, сред които:

  • прекомерно излагане на слънце
  • наследственост
  • тютюнопушене
  • лайфстайл

Фейслифт е операция, която се използва при:

  • дълбоки бръчки на лицето
  • отпусната кожа
  • прекомерно натрупване на мазнини в зоната на долната челюст, брадичката и шията

Съществуват няколко вида фейслифт в зависимост от техниката и зоната, в която се прилагат. Д-р Мартин Генов ще определи кой от вариантите е най-подходящ във вашия случай по време на първоначалната консултация с него.

Операциите по фейслифт траят средно от 2 до 4 часа. Извършват се под обща анестезия и след нея пациентът остава за наблюдение в клиниката в рамките на едно денонощие.

Преди всеки фейслифт, д-р Генов рисува върху лицето на пациентката насочващи линии къде да се позиционират разрезите на кожата. 

Пълен фейслифт


Това е комбинация от отделни процедури, които засягат различни зони от лицето. Не всички пациенти се нуждаят от еднаква операция, тя се определя строго индивидуално, според личните особености и желания.

Вижте цените

Вижте видео за процедурата

Лифтинг на челото (Браулифт)


Тази процедура редуцира бръчките по челото и тези между веждите. Увисването в зоната на веждите също може да бъде подобрено с операцията, като с нея се възстановява по-младежкото излъчване на горната част на лицето.

Процедурата може да бъде извършена както с бавнорезорбируеми конци, така и с бавнорезорбируеми плаки с кукички по тях.

Модерен безкръвен метод за изпълнение на тази процедура е чрез използване на ендоскопска апаратура. Посредством нея пластичният хирург може да извърши операцията през миниатюрни разрези, употребявайки специална видеокамера.

Вижте цените

Вижте видео за процедурата

Мидфейслифт


Тази операция подмладява централната част на лицето в зоната от крайчетата на очите до ъглите на устните. Подлежащите мускули и мазнина, които са се отпуснали с времето се повдигат отново до нивото на скулите. С мидфейслифт се подобряват увусването на тъканите под очите, които създават уморен и тъжен вид.

Разрезите са обикновено остават скрити в окосмената част на главата над ушите и вътре в устата, като за лифтинг ефекта се използват както бавнорезорбируеми конци, така и бавнорезорбируеми плаки с кукички по тях.

Вижте цените

Вижте видео за процедурата

Лифтинг на шията

Този тип лифтинг намалява дълбоките бръчки в зоната на шията, увисването на тъкани около долната челюст и врата, създава по-младежки и по-стегнат вид на областта. По време на операцията се повдигат подлежащите под кожата тъкани и мускули, мазнините се премахват, а излишната кожа се отстранява.

Вижте цените

Вижте видео за процедурата

Минифейслифт

Лифтингът коригира умерени ефекти от стареенето в долната част на лицето. При него разрезът е значително по-къс, отколкото при нормалния фейслифт и е разположен само пред ухото. Подходящ е за пациенти между 40 и 55 години с умерена отпуснатост.

Вижте цените

Вижте видео за процедурата

След операцията

След лифтинг операция:

– Пациентът остава под наблюдение в клиниката за 24 часа, като му се предписват обезболяващи за първите дни.

– Няколко дни почивка и постепенно възвръщане към физическа активност са препоръчителни, за да бъдат избегнати усложнения.

– Докато при повечето пациенти възстановяването се случва в рамките на 10-14 дни, то при други е необходимо повече време, за да почувстват лицето си отново нормално.

– Ежедневното използване на слънцезащитни кремове с висок фактор е препоръчително. Излагането на пряка слънчева светлина и солариум са противопоказни за около шест месеца след процедурите.

Основен фактор за постигане на отличен резултат както при фейслифт, така и при всякакъв тип естетична или реконструктивна хирургия е квалификацията на хирурга, неговите специализации в страната или чужбина, членството му в наши и международни реномирани асоциации.