Блог

май 15, 2019

Силиконови гърди – точните мерки за коя група жени?

силиконови гърди

Мислите си, че знаете кои са жените, които имат или искат силиконови гърди? Отговорът може да ви изненада.

„Всеки е звезда и заслужава правото да блести“ – казва Мерилин Монро.

Навсякъде по света уголемяването на бюста е най-желаната и популярна пластична процедура.
Статистиките винаги отчитат челната позиция на операцията, като за 2018 година, Американската асоциация по естетична и пластична хирургия съобщава за 313,735 процедури, извършени само на територията на САЩ.
В България положението не се различава.

Бюстът в култ

Но каква е мотивацията на жените, които искат силиконови гърди?

Нека бъдем честни. Нужно ни е само едно влизане в Instagram или Facebook, пускане на телевизора или отваряне на списание, за да видим невероятно красиви жени на различна възраст с бюст, който се доближава до перфектния. Технологиите правят всичко лесно и достъпно, а съвременните норми за красота издигат бюста в култ. Идеалните гърди стават все по-достъпни и най-важното: безопасни.

На една операция разстояние от перфектния бюст

Тук е изключително важно да уточним, че думата „перфектен“ има различно измерение за всеки. В този смисъл всяка жена трябва да се фокусира върху собствената си физика и да подчертае собствена си красота, а не да се старае да влезе в създаден калъп. Да си уникален и да се стремиш да запазиш индивидуалността си – точно това е определението за перфектен.
Перфектният бюст е този, който се доближава до естествения, с размери, които са изцяло съобразени със структурата на тялото и особеностите му.
Нека обаче се върнем на това какви са жените, които си слагат силиконови гърди.
Съществува мисконцепция за образа им.
Разпространено е мнението, че в по-голямата си част те са млади и здрави жени, които желаят да подобрят външния си вид, но всъщност истината може да ви изненада.

силиконови гърдиКой иска силиконови гърди?

Жените, които се подлагат на операцията са от 18 до 54-годишни.
И противно на всеобщите разбирания, 20-годишните заемат малка част от статистиката. Най-често при тях основните причини са придаване на допълнителен обем или корекция на формата на бюста при наличие на асиметрия. В първия случай се избират импланти с еднакви кубици, като биват три вида: ергономични, анатомични и кръгли. Във втория се поставят силиконови импланти с различен обем, с които се заличава асиметрията.

Златните години

Най-популярната възрастова група е между 30 и 39 години.
Защо? С напредване на възрастта, искаме или не, телата ни се променят. Това се отнася и за гърдите. Настъпват драстични промени и точно по тази причина популярността на операцията е най-голяма в групата, която се нуждае от възвръщане на самочувствието след като започва да усеща, че младостта отстъпва място пред следите на времето.
Промените, които се наблюдават могат да бъдат резки флуктоации в телесното тегло, изразяващи се както в отслабване, така и в напълняване. (Важно е да се подчертае, че за да бъдете доволни от резултата от операцията и да сте щастливи по-дълго време със силиконови гърди, трябва да сте постигнали оптималното си тегло.)

В тази група влизат и жените, които искат ново начало или им се случва важно събитие като сватба или развод. Всички знаем от какво значение е самочувствието точно в такива моменти.
Не трябва да забравяме, че силиконови импланти се слагат и след претърпяна мастектомия за възвръщане на нормалния вид на бюста.

mommy makeoverMommy Makeover

Процедурата е изключително популярна и сред майки, които след раждане искат да върнат предишния вид на бюста си. За никой не е тайна, че след кърмене гърдите могат да загубят значителна част от обема си, както и да увиснат. Тогава операцията би могла да направи формите още по-красиви, дори от първоначалния им вид. Тя може да се комбинира с други процедури като абдоминопластика, липосукция и лабиопластика, в комплекс от операции наречени mommy makeover.

 

Пак млади

Гравитацията си знае думата и с течение на годините гърдите губят своята форма, увисват и дори променят големината си. Дамите между 40 и 50 години наблюдават тези промени, дори когато бюстът им преди е бил с идеални пропорции. Затова те се доверяват на своя д-р Beautiful, за да се чувстват отново млади, по-красиви и по-желани. Нима всички не искаме това?
Независимо от възрастта ви и защо избирате силиконови гърди е изключително важно да сте напълно уверени в желанието си, да сте запознати с процедурата и възстановителния период. А най-важното е да заобичате себе си, да знаете, че всеки е уникален и перфектен по свой собствен начин и уголемяването на бюста може единствено да подсили красотата, която вече носите в себе си.

Прочетете за операцията по уголемяване на бюста тук.

By Gergana Rangelova Иновации Share:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *