Блог

март 12, 2019

Липосукция – факти и митове

липосукция

Липосукция е бърз, ефективен и лесен метод да кажете „довиждане“ на зимата и „сбогом“ на мастните натрупвания, образувани по време на студените месеци. Наистина.

Килограмите, които всички качват по време на есенно-зимния период обикновено се дължат на застояване и прекаляване със забранени удоволствия – калорични храни и алкохол. За съжаление натрупаните мазнини могат да бъдат изключително упорити. Освен неподходящият хранителен режим и намалената физическа активност дължим неприятната им поява и на генетична определеност, бременност, менопауза, възрастови изменения и др. Защо трябва да се доверим на липосукция за справяне с проблема и кои са най-честите факти и митове, свързани с процедурата, имаме отговорите. Готови ли сте да разберете истината?

Факт: С липосукция можете да върнете самочувствието си.

Разбира се. С процедурата тялото може да се моделира драматично. А по-стегнатото и оформено тяло е правопропорционално на по-голяма увереност, нали? Веднъж влезли в новата си кожа, вие ще се влюбите в нея. Ще започнете да носите дрехите, които винаги сте искали и ще правите повече неща, които преди сте избягвали, заради притеснения относно визията си (плажен волейбол, някой?).

Мит: Липосукция е процедура само за жени.

Наистина мит. Все повече мъже се доверяват на липосукция, за да се отърват от мастните натрупвания. Тя е третата най-популярна пластична операция при мъжете. Най-често зоните, които те избират са: корем, гърди и паласки.

Факт: Резултатите от липосукция са трайни.

Това е напълно вярно. С процедурата се извайва нов строен силует. Въпреки че мастните клетки са премахнати завинаги обаче, това не значи, че останалата мастна тъкан не може да се разрастне отново. С правилна диета и физическа активност резултатът може да бъде траен.

Мит: Хората могат да заменят спорта с липосукция.

Не. За да постигнете максимално добри резултати можете да използвате липосукция като допълнение към хранителния режим и спорта, но не и да ги замените с нея.

Факт: Липосукцията е една от най-често практикуваните пластични операции.

Напълно вярно. Тя може да се приложи върху почти всяка част от тялото: бедра, седалище, крака, паласки, гръб, корем, гръден кош, ръце, шия и др., за оформяне на по-слаб и стегнат силует. Точно това я прави толкова желана.

Мит: Целулитът може да се премахне с липосукция.

С процедурата можете значително да подобрите визията на бедрата и ханша си, защото тя скулптурира съвършено тялото. Но тя не лекува целулит. Има доста методи, които обещават да заличат неприятните дупки – масажи, кремове, медикаменти, дори лазер. Но досега няма нито един, който да е с траен резултат и напълно да се справя с проблема.

липосукцияФакт: Липосукция не е метод за бързо отслабване при хора с наднормено тегло.

Липосукцията не е процедура за отслабване, а за контуриране на тялото. Тя се прилага с най-добри резултати при хора, които поддържат здравословно тегло за оформяне на елегантен силует. На затлъстелите пациенти се препоръчва първо да отслабнат и след това да прибягнат до метода.

Мит: След липосукция остават белези.

Това е погрешно. Процедурата се състои в премахване на излишната мазнина посредством канюла и засмукващо устройство. Разрезите през който тя минава са не по-големи от три милиметра. В рамките на една година избледняват и се сливат с кожата почти напълно.
Ако имате още въпроси към процедурата можете да научите повече за нея тук.

3 thoughts on “Липосукция – факти и митове

 1. Ирина ганева каза:

  Искам да попитам след липосукция кожата , която остава и провисва , няма как да се прибере сама, и как се спеавяте с нея?благодаря

  1. Martin Genov каза:

   Здравейте, Ирина! Именно излишната кожа, която остава е едно от ограниченията в обема на липосукцията. Когато тя е със запазена еластичност и умерен излишък, носенето на компресивно бельо за около 2 месеца решава този проблем. Когато обаче излишъка на кожа е голям се налага и изрязване тъй като само с липпсукция проблема не може да бъде решен.

 2. Diana Ilieva каза:

  Здравейте,
  Аз съм в менопауза и за 4 месеца напълнях с 5 кг. , чувствам се ужасно…. може би задържам вода , а може би и трупам мазнини в областа на ханша и бедрата.Питам се , дали мога да направя една липосукция или да се помъча да сваля килограмите и след менопаузата да моделирам ханш и бедра?Истината е , че се чувствам доста коплексирана с “новата си външност”.Какво бихте ме посъветвали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *