Блог

октомври 17, 2018

Оформяне на устни – бърза доза сексапил

оформяне на устни

По пътя на сексапила и какво трябва да знаете за уголемяване и оформяне на устни.

Устните – най-привлекателна част от женското лице

Според нови проучвания мъжете отделят най-голямо внимание на устните при първа среща с непозната жена. При контакт от около 10 секунди, те задържат вниманието си върху тях почти половината от времето. Също така те ги намират и за най-привлекателна част от женското лице. Без съмнение плътните и добре оформени устни се считат за много по-секси и привлекателни от тънките, независимо от възраст, пол или етнос на анкетираните.

Началото

Оформяне на устни и уголемяването им с хиалуронови филъри не винаги е лесна процедура и изисква да бъде извършвана от специалист. Началото на всяка една консултация в кабинета му трябва да започне от желанията на пациентката и да премине през цялостен анализ на особеностите на лицето й. Доброто познаване на анатомията в зоната около устата е от много голямо значение, особено при пациентки с по-комплексни проблеми от това да се придаде малко обем на едни така или иначе добре оформени устни.

Факторите, които влияят върху загубата на обем

С възрастта постепенно устните започват да губят от своя обем и плътност, изтъняват, ъглите им се разширяват и удължават и започват да сочат надолу. Около устните, поради фактори като тютюнопушене, прекомерно излагане на слънчеви лъчи и изтъняване на подкожните слоеве, се образуват вертикални фини бръчки или т.нар. „пушачески”. Много често при такива пациенти освен уголемяване на устни се налага и поставяне на хиалуронови филъри в зоната около устата за подобряване на баланса и подплатяване на тъканите. Безспорно е и от много голямо значение да се съобразява възрастта и професията на всяка пациентка преди изготвянето на план за работа и желан финален резултат. Също така тя да бъде добре информирана за това какво е възможно и какво не, за да има реалистични очаквания.

Изборът на хиалуронов филър

Не само правилната инжекционна техника, но и подборът на правилен дермален филър е важен за постигане на добър и естетичен краен резултат след уголемяване и оформяне на устни. Повечето филъри разработени за зоната са много до средно меки. Това се дължи на факта, че устните са зона с изключително голяма динамика на движенията и поставянето на един по-плътен филър, макар и да има по-голяма трайност, ще доведе до неестествен вид и липса на естествената пухкавост и сочност характерна за красивите и натурални устни. Инжектирането на зле подбран продукт често се изразява в твърди и трудно подвижни устни, образуване на неравности и натрупване на по-големи количества от материала в зони, където не е характерно.

Винаги се доверявайте на добре обучени и сертифицирани специалисти, които използват само качествени и одобрени за даденото приложение продукти.

Прочетете повече за процедурата тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *