Блог


февруари 11, 2019

Видео: Защо опираме до услугите на естетичната хирургия – д-р Генов в „На кафе“

д-р мартин генов на кафе

Д-р Генов говори с Деси Цонева за пластичната хирургия и красотата в „На кафе“.

Днес си говоря с д-р Мартин Генов или с други думи  – най-красивият сред пластичните и естетичните хирурзи в България.

Аз не се считам за красив.

А не се считаш за красив… Смяташ ли, че това по някакъв начин помага? Красотата в един човек.

При всички положения привлекателността в един човек е винаги от полза. Никога не можеш да направиш два пъти първо впечатление.

Защо според теб хората имат нужда от това да променят своята физиономия?

Различни са причините. Някои жени идват имайки лични проблеми, които смятат, че могат да решат с пластичната хирургия. Други действително имат проблем – вродено заболяване или някаква травма, която искат да поправят. В повечето случаи, обаче проблемът е на чисто психологическо ниво. Трябва да успееш да влезеш в глава им и да им обясниш какви са реалните възможности на пластичната хирургия, докъде може да се стигне. Доста от тях идват с нереалистични очаквания за операцията.

Смяташ ли наистина, че един емоционално нестабилен човек е много по-склонен да променя своя външен вид?

При всички положения. Даже има заболяване, така нареченият BDD синдром (Body Dysmorphic Syndrome). Това са хора, които до такава степен не харесват дадена част от тялото си, че са готови дори собственоръчно да си я отрежат. Има пациенти, на които отказвам. Аз обичам да им задавам този въпрос: „По колко време на ден прекарвате пред огледалото?“

bdd синдром

Или в социалните мрежи, също така?

Да, знаеш че има вече такива заболявания, свързани със социалните мрежи. Индустрията налага до голяма степен образа на съвременната жена и идеалите за красота. За пациентите понякога е доста трудно това, защото те в определен момент се пускат по пързалката, както казваме ние, тръгват по един склон и точно тук е ролята на специалиста да им каже: „Дотук трябва да спрем, излизаме от естетиката на нещата.“

Има момичета, които от 13-, 14-, 15-годишни започват да си слагат хиалурон в устните.

Аз като цяло съм против преди 17, 18 години да е навършила пациентката да се правят такива корекции. Проблемът е, че много от тези момичета отиват на места, салони, какви ви ли не места.

Непрофесионално.

Непрофесионално, да. Хора, които имат много малка квалификация, за много малко пари, ги бодат с най-различни филъри, с много ниско качество. Естествено, това води до проблеми.

By Gergana Rangelova Видео , Share:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *